Vilde tacklinger og en kaotisk stemning plagede Africa Cup of Nations-kampen mellem Zambia og Etiopien mandag aften, der til sidste delte i porten.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Zambia, der de forsvarende mestre af Africa Cup of Nations, fik en sløj start på turneringen. Mandag aften spillede de uafgjort 1-1 med Etiopien, som ellers fik vist deres målmand Jemal Tassew ud efter cirka 40 minutters spil.

Han blev vist det røde kort efter en vild tackling med fødderne helt oppe i brystkassen på Zambias Chisamba Lungu, og efterfølgende var kampen forsinket i over ti minutter. Det fik de etiopiske fans til at reagere voldsomt ved at smide flasker og vuvuzelaer på banen.

De var allerede godt oppe at køre i forvejen, efter at deres stjernespiller Saladin Seid havde brændt et straffespark i starten af kampen.

Stemningen blev ikke mindre fjendsk, da Zambia blev bragt foran på et mål af Collins Mbesuma kort før pausefløjtet.

Heldigvis - set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt - fik Adane Girma udlignet midt i anden halvleg, og den stilling holdt altså hele vejen hjem.Senere mandag aften tørner Nigeria og Burkina Faso sammen.