Øverst kan du se 17-årige Nicolai Andersen fortælle om sit livs mareridt.

Grov mobning og alvorlige trusler om legemsbeskadigelse var hverdagskost for 17-årige Nicolai Andersen, da han sidste år gik i 9. klasse på Byskolen i Nakskov.

I torsdagens afsnit af TV 2’s dokumentarserie ’På røven i Nakskov’ kunne seerne se 54-årige Ib Andersens kræve handling af både politi, SSP og skoleledelse på vegne af sin søn, Nicolai.

BT har mødt 17-årige Nicolai Andersen til en snak om hans sidste skoleår i Nakskov. En tid, som var præget af grov mobning og alvorlige trusler.

»Jeg havde det ikke sjovt. Der var en måned, hvor jeg ikke var i skole,« fortæller Nicolai Andersen, der heller ikke viste sig i ungdomsklubben i den tid, hvor mobningen var værst.

Faktisk var mobningen så alvorlig, at Nicolai Andersen blev nødt til at gå i skole med en kølle gemt i sin skoletaske for at kunne føle sig tryg på skolens område.

»Jeg brugte den ikke. Jeg havde den bare med, hvis der skulle ske noget,« fortæller han.

Som det fremgik af torsdagens program, begyndte mobningen mod Nicolai Andersen, da en gruppe lokale unge stjal hans knallert og udsatte den for hærværk.

Læs også:

Efterfølgende begyndte Nicolai Andersen også at modtage alvorlige trusler i sin private indbakke på Facebook.

Mobberne sendte ham blandt andet billeder af nogle blodsprængte hænder flankeret af teksten ’Sådan ser vores hænder ud, når vi er færdige med dig’.

Desuden udlovede mobberne en dusør til den, der kom med én af hans afskårne fingre.

»De truede mig med at klippe mine fingre af, og den, der kom med en af mine fingre ville få 1.000 kroner pr. stk.,« fortæller Nicolai Andersen, der også oplevede at blive låst inde i et lokale på skolen, så han ikke selv kunne komme ud igen.

En dag måtte han desuden løbe ud af en nødudgang på skolen for at slippe væk fra den gruppe af unge, der forfulgte ham.

Føler sig svigtet

Ib Andersen, der er far til Nicolai Andersen, er vred over, at skolens ledelse er løbet fra sit ansvar og har svigtet hans søn.

Han hævder desuden, at skolens leder angiveligt skulle have fortalt ham, at skolen ikke kunne afhjælpe problemet, fordi mobberne angiveligt ikke gik på skolen.

Siden programmet er blevet optaget, har skolen fået ny skoleleder. BT har forelagt kritikken til skolens nuværende leder, som dog ikke ønsker at svare på kritikken.

Hos politiet i Nakskov har der dog heller ikke været meget hjælp at hente, mener Ib Andersen.

Til BT fortæller Nicolai Andersen, at de unge mænd, der stjal og ødelagde hans knallert, indgik en aftale med politiet, om at de kunne slippe for straf, såfremt de erstattede den ødelagte knallert.

Nicolai Andersen modtog imidlertid aldrig pengene, og pludselig begyndte truslerne at dukke op på Facebook. Trusler, der ifølge Nicolai Andersen kom fra de unge, der havde stjålet hans knallert.

Se også:

Som det fremgik af torsdagens program, fik Nicolai Andersen imidlertid ikke mulighed for at anmelde truslerne til politiet i Nakskov, fordi han ikke kunne dokumentere truslerne på papir.

Nicolai Andersen havde nemlig modtaget over 2.000 intetsigende beskeder, siden de oprindelige trusler dukkede op i indbakken første gang.

Derfor blev han henvist til kommunens SSP-samarbejde, som ifølge Nicolai Andersen heller ikke gav ham den fornødne hjælp.

Ingen anmeldelse

Hos det lokale politi i Nakskov har man ikke registreret nogen anmeldelse om tyveriet af knallerten eller de alvorlige trusler.

Det kan skyldes, at sagen er blevet vurderet til at køre i SSP-regi, der er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, og ikke i et strafferetligt perspektiv, forklarer Steen Nørskov, der er politiinspektør ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

»Politiet i Nakskov har sikret sig, at Lolland Kommune er blevet involveret i sagen i regi af SSP, men om forurettede har haft en opfattelse af, at politiet også mere aktivt har skullet behandle sagen, det står hen i det uvisse,« siger Steen Nørskov.

Læs også:

Aksel Poulsen, der er koordinator for SSP-samarbejdet i Lolland Kommune, er heller ikke bekendt med den konkrete sag.

Alligevel vil han ikke underkende, at der i nogle sager kan opstå misforståelser og forskellige opfattelser af konkrete sager.

Han understreger, at SSP-samarbejdet sjældent tager sig af alvorlige trusler, fordi SSP-samarbejdet ikke er en myndighed. Derfor henviser SSP som regel alvorlige trusler til politiet, siger Aksel Poulsen.