Indrammet i et kristent kors bliver den afdøde Osman Nuri Dogan, der blev skudt under bandeopgør sidste år, hånet i en makaber profil på det sociale netværk Facebook.

- Fuck alle indvandrebander på Nørrebro og smid dem ud af Danmark, eller send dem samme vej som svinet her, står der over et billede af den dræbte Osman Dogan, der er af tyrkisk afstamning.

- Det er helt uacceptabelt, siger lederen af politiets bandeenhed, Henrik Svindt, mens en af Dogans bekendte siger til B.T.:

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man kan skrive så grimt om en afdød person, det er langt over mine grænser, siger Mina Jamali, der kendte den 19-årige gennem en daværende kæreste.

En sød dreng
- Osman var en sød dreng, men han kendte mange af de folk, der var med i banderne, og var sammen med de forkerte personer på det forkerte tidspunkt, siger hun til B.T.

14. august sidste år blev Osman Dogan dræbt i en byge af kugler, som det første dødsoffer i krigen mellem HA/AK81 og kriminelle indvandrergrupper.

Sammen med en flok venner sad han på torvet ved Pizzeria Gonzales i København-forstaden Tingbjerg, da ukendte gerningsmænd affyrede en byge af skud ind i flokken.

Bar skudsikker vest og pistol
De op mod 30 skud kom fra et fuldautomatisk våben, formentlig en Kalashnikov-maskinpistol, og selvom Osman Dogan havde stiksikker vest på, røg den tunge kaliber direkte gennem vesten og ramte den 19-årige mand i brystet. På trods af de mange skudsalver, var han den eneste, der blev ramt, og kort efter døde han af sine skudsår.

Osman Dogan var selv bevæbnet med en pistol i bukselinningen, og hans kammerater løb fra to skarpladte pumpgun, som politiet fandt efterfølgende.

Nu hånes den afdøde mand via en falsk profil på forummet 'Ned Med AK81/Vi savner dig Osman Nuri Dogan'.

Profilen er oprettet af en ukendt person, der gemmer sig under opdigtet navn, og det giver anledning til voldsom debat på Facebook om truslerne og hånen fra den anonyme, der bliver kaldt ’luder’,’kujon’ og ’hund’. En Ali Brigante truer sågar med at skyde personen bag profilen.

Flere opfordrer til, at manden bag den makabre profil bliver smidt ud af mindegruppen. Men gruppens administrator, Yazemin Demir, mener, at de falske profiler er nærmest umulige at holde væk:

- De bliver ved med at tilmelde sig og skriver alt muligt under andre navne, siger hun.

Politiet interesseret
Også politiet viser interesse for den falske profil.

- Det er helt uacceptabelt og vanvittigt med den slags trusler, og den dér vil jeg godt lige have lejlighed til at kigge nærmere på. Vi har jo en it-afdeling, der er specialister i at arbejde på nettet, siger Henrik Svindt, der er leder af politiets bandeenhed i København.

En af politiets teorier er, at drabet var ’en bytter’ som gengæld for en tidligere voldelig episode mellem kriminelle indvandrere og AK81’ere.

Da Dogan blev dræbt, anholdt og sigtede politiet hurtigt en 22-årig AK81’er af iransk afstamning. De måtte dog senere løslade ham af mangel på beviser.

Gerningsmanden til det voldsomme drab er er endnu ikke fundet.