Efter kun fem år som kongelig, mener tre ud af fire danskere, at Mary er klar til at blive dronning.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Med sit ja til Frederik den 14. maj 2004 ændrede Mary Donaldson med et slag sit liv.

Fra at være en ud af tusinder af borgerlige australske forretningskvinder blev hun fra den dag af en ener - den kommende dronning af Danmark - kronprinsesse Mary.

Det er nu knap fem år siden, og danskerne tog ikke bare godt imod Mary dengang, danskerne er blevet endnu mere vilde med deres kronprinsesse. Ifølge en undersøgelse, som Gallup har foretaget for B.T., mener hele 83 pct. af de adspurgte, at Mary klarer opgaven som Danmarks kronprinsesse meget tilfredsstillende.

  • Marys forunderlige forvandling


  • Men ikke nok med det, så er 73 pct. også af den opfattelse, at Kronprinsessen er klar til at indtage rollen som dronning allerede på nuværende tidspunkt.

    Der er da også en verden til forskel fra den Mary Donaldson, der for syv år siden flyttede til Danmark, usikker på sin kommende skæbne, og til den kronprinsesse Mary, som i dag scenevant betræder de bonede gulve.

    Ifølge historiker og kongehusekspert Jon Bloch Skipper har Mary ikke bare fundet sig godt til rette i den traditionelle prinsesse-rolle, men også tilført den sin helt egen moderne tilgang.

    - Kronprinsesse Mary er en værdig repræsentant for den moderne kvinde - hun er lige så markant i offentligheden som sin mand, og har bl.a. også været i trøjen. Tidligere ville hun mere have været den samlende kraft indadtil som sin mands hustru og sine børns mor.

    Han mener desuden, at befolkningen kan identificere sig med Kronprinsessen og ser det som positivt, at hun virker ægte som person.

    - Hun har først og fremmest en fantastisk evne til at være professionel og autentisk. Det er vigtigt for befolkningen at føle, at det, de kongelige gør, er ægte og professionelt.

    De skal virke oprigtige og have deres sjæl med i det, de laver. Kronprinsesse Mary har fundet mærkesager og protektioner, som giver rigtig god mening. Og ikke bare gjort det, fordi hun skal, men fordi hun brænder for det.