Stein Bagger havde iværksat det helt store bluffnummer overfor IT Factory og sin hemmeligholdte forretningspartner, Allan Vestergård.

Børsen kan i dag afsløre en række e-mails, der viser, at Stein Bagger havde iscenesat det helt store bluffnummer, der skulle forme sig som en telekonference mellem Bagger selv, hans forretningspartner Allan Vestergård, som Bagger ejede halvdelen af IT Factory med, samt en ukendt medsammensvoren, der ved telekonferencen skulle spille IT Factorys kommunikationsrådgiver Erik Ove.

Konferencen skuille have udmundet i en overtagelse af IT Factory, hvor Vestergård og Bagger købte Asger Jensby ud og overtog firmaet for en milliard kroner, havde Bagger fortalt Allan Vestergård på forhånd.

Men alt var fup. Ingen andre hos IT Factory vidste nogetsomhelst om et eventuelt køb. Og Vestergård ventede forgæves ved telefonlinierne. Imens var Stein Bagger ved at fuldføre sin flugt i Dubai, og den rigtige Erik Ove sad intetanende på IT Factory.

Forud for mødet havde Allan Vestergård modtaget mails fra en falsk Erik Ove, og Stein Bagger, hvor Bagger blandt andet godkendte købet af det firma, han selv var direktør for.

Baggers bluff blev afsløret, da Allan Vestergård blev træt af at vente på telefonen, og ringede til den rigtige Erik Ove på IT Factory, der på det tidspunkt aldrig havde hørt om Baggers partner Allan Vestergård. Han havde heller sldrig hørt om nogen konference og noget køb af IT Factory.

Den person der skulle spille Erik Ove, er stadig ikke dukket op. Måske eksisterer han kun i Stein Baggers fantasi. Måske er det den første indikation af at Bagger har haft en eller flere medsammensvorne i det gigantiske svindelnummer, hvor Bagger nu er sigtet og efterlyst i 187 lande for bedrageri til mere end én milliard kroner.

kse@bt.dk.