Mandag eftermiddag sprang en kvinde ud fra Ballongyngerne i Tivoli i København.

Den gamle have midt i København dannede mandag klokken 16:20 rammen om en tragisk hændelse, da en kvinde på cirka 50 år sprang ud fra Ballongyngerne.

Hun døde kort efter.

- Vi har fundet sikre beviser på, at der er tale om et selvmord, siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Mogens Knudsen, og oplyser, at kvinden sprang, da forlystelsen var højt oppe.

Mogens Knudsen ønsker af hensyn til kvindens familie ikke at oplyse, hvad det er, som politiet har fundet.

Personale og gæster var bagefter chokerede, men pressekoordinator Tjatana Vang oplyste sidst på eftermiddagen til bt.dk, at Tivoli-gæster blev tilbudt krisehjælp, hvis de havde behov for det.

Hun havde ved 17-tiden ikke noget overblik over hvor mange gæster, der havde brug for at tale med en psykolog.

Omkring klokken halv seks oplyste politiet, at to vidner til det formodede selvmord havde meldt sig. Hos ordensmagten håber man, at disse vidner kan være med til at klarlægge de nærmere omstændigheder før springet.

Mere herunder

Forlystelse bliver undersøgt
Ballongyngerne blev kort efter kvindens spring lukket, mens det omkringliggende område blev spærret af, så politi, redningsfolk og teknikere kunne arbejde under rolige forhold.

Og for en sikkerheds skyld bliver forlystelsen, der ikke kører flere ture mandag, efter den tragiske hændelse undersøgt for fejl af teknikere.

Hos politiet ønsker man på trods af de fundne beviser at være helt sikre på, at der er tale om et selvmord.

Tivolis direktør, Lars Liebst, var tidligt mandag aften dybt chokeret over dagens uhyggelige episode i den gamle have:

- Det er en tragisk dag for Tivoli, og jeg er lamslået. Jeg har det virkelig skidt, siger han.

Ballongyngerne er fra 1949, og indtil i dag har der aldrig været gæster, som er faldet ud. Mandagens tragedie lukker ikke Tivoli, der holder åbent som planlagt.