De ville have bedre arbejdsforhold og mere i løn. Nu bliver de udskiftet med en robot. Det er virkeligheden for 18 lageransatte hos it-firmaet Shg i Højbjerg ved Århus, skriver metroXpress Århus mandag.

For en uge siden gik de i strejke på opfordring fra deres fagforbund, 3F. Nu bliver den gestus gengældt med en offentlig fyreseddel.

- Vi ser sådan på det, at hvis de er så kede af deres arbejde, at de hellere vil blive hjemme, så kan vi lige så godt få afsluttet arbejdsforholdet her og nu, siger Shg's administrerende direktør, Thomas Falborg.

Shg er blandt landets største online-forhandlere af computerudstyr. Firmaet har nu sat kontormedarbejdere til at håndtere de tusindvis af pakker, der dagligt sendes til og fra adressen i Højbjerg. De kan dog snart vende tilbage til deres skriveborde, for om kort tid ankommer en robot, der skal stå for en stor del af det arbejde, der indtil for en uge siden blev passet af de 18 strejkende. Robotten var bestilt på forhånd som en hjælp til de ansatte, men nu bliver den en erstatning.

De ansatte nægter dog at acceptere fyringen og vil fortsætte kampen for bedre løn og arbejdsforhold på virksomheden, der i alt har 99 ansatte. Siden i mandags har de delt foldere ud til kunder på firmaets parkeringsplads.

- For os handler det i høj grad om at få fortalt omverdenen, hvad det er for forhold, Shg byder sine ansatte. Jeg er sikker på, at det vil få mange til at handle et andet sted, og det kan firmaet ikke tåle i det lange løb, siger de strejkendes talsmand, Peter Haldborg. Indtil konflikten er slut, får han og de 17 andre fyrede lagerarbejdere betalt deres løn af 3F's strejkekasse.