Amerikansk domstol: Elian kan rejse hjem

En appeldomstol i Atlanta i den amerikanske delstat Georgia besluttede i dag, at den seksårige cubanske dreng Elian Gonzalez ikke har ret til asyl i USA. Samtidig hed det i kendelsen, at Elian allerede den 28. juni kan rejse til Cuba sammen med sin fader, medmindre den amerikanske højesteret griber ind i sagen.

Afgørelsen er endnu et nederlag til de fjerne slægtninge, der søger at beholde drengen i USA - og en sejr til Elians far, der sammen med sin søn venter på tilladelse til at vende tilbage til Cuba.

Før dagens kendelse sagde en talsmand for Elians slægtninge i USA dog, at de villle anke en eventuel afgørelse, der gik dem imod, til den amerikanske højesteret.

Elian blev fundet klamrende sig til vragdele i farvandet mellem Cuba og Florida for over et halvt år siden. Moderen var sammen med drengen flygtet fra Cuba om bord i en båd, men både hun og andre omkom på vejen til det forjættede land.

Frem til den 22. april i år befandt Elian Gonzalez sig hos en grandonkel i Florida, indtil de amerikanske myndigheder greb ind og forenede ham med sin biologiske far, der var skilt fra drengens mor.

Faderen, Juan Miguel Gonzalez, er rejst til USA for at få drengen med tilbage til Cuba, hvor resten af hans nære familie befinder sig.

/ritzau/AFP