Lyt til artiklen

Der er fodbolden ved VM i Qatar, og så er der alle de politiske diskussioner – eksempelvis om spillerne burde markere sig i en kampagne for antidiskrimination ved at benytte sig af One Love-armbindet.

Det gjorde Danmark ikke i kampen mod Tunesien, som i øvrigt endte målløst, og ifølge Christian Eriksen bliver spillerne brugt i et større spil.

»Hele situationen bunder i, at der er nogle, der har lavet nogle regler. Det hedder jo et FIFA-VM, som vi er med til, og det er deres regler, der gælder,« siger Christian Eriksen og tilføjer:

»Der er nogle ting, vi er enige i, og der er nogle ting, som vi er dybt uenige i – blandt andet at vi ikke kan spille med det anførerbind. Der er også en masse andre ting, men det starter med, at slutrunden nok ikke skulle være blevet spillet her.«

»Så bliver vi jo nogle marionetter i et stort politisk spil, samtidig med at vi er her som fodboldspillere og egentlig skal fokusere på det. Det er det, vi bliver bedømt på,« lyder det fra Christian Eriksen.

Landstræner Kasper Hjulmand sagde efter kampen mod Tunesien, at han havde det svært med at være i Qatar, hvor der åbenlyst bliver set stort på ret så basale menneskerettigheder, men Christian Eriksen har ikke tid til at tænke på andet end at spille fodbold, pointerer han.

»Som landstræner har man selvfølgelig meget tid til at gå og koncentrere sig om andre ting, men vores fokus er at spille fodbold. Selvfølgelig er der en masse skriverier og spørgsmål rundt omkring, men i sidste ende bliver vi bedømt på at spille fodbold, og det er det, vi skal,« siger han.

Christian Eriksen og Danmark skal om fire dage i kamp igen, når Frankrig venter lørdag.