Lyt til artiklen

Aldrig har så mange verdensberømte musikere, skuespillere og sports-stjerner været i Danmark på samme.

Så er de her endelig. Justin Timberlake, Nelly Furtado, P. Diddy, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Daniel (Bond) Craig og de mange andre stjerner, der i disse dage strømmer til København for at deltage i det verdensomspændende MTV Europe Music Awards.

Aldrig har så mange verdensberømtheder befundet sig i Danmark på én gang. Hoteller, dyre restauranter og trendy natklubber har travlt med at servicere de mange stjerner.

MTV-showets største navn, sangeren Justin Timberlake, har for en stund lokket sin kæreste, Cameron Diaz, væk fra Hollywood. Den hotte skuespiller valsede i går uset forbi samtlige fotografer, der havde taget opstilling foran hotel D´Angleterre, hvor det celebre par er indlogeret i en eksklusiv suite.

Og det er næsten umuligt ikke at støde på en af de muskuløse og ikke mindst bredskuldrede bodyguards, når man går ned af gaden i indre København. Eller blive blændet af de mange sølvfarvede og sorte Range Rovers, Mercedeser og andre luksuriøse biler med tonede ruder, der farer igennem hovedstadens gader.

Og nu er det også muligt at løbe ind i stjernerne fra Bond-teamet. James Bond-helten Daniel Craig, skurken Mads Mikkelsen og Bond-baben Eva Green kommer til Danmark i dag - en dag før planlagt. Mads Mikkelsens nye film, Prag, har gallapremiere i aften, og den begivenhed ville de andre James Bond-stjerner ikke gå glip af.

Opmærksomhed fra hele verden
Med det store MTV show følger en masse opmærksomhed fra hele verden og ikke mindst Europa. Og det får ifølge Wonderful Copenhagen (Woco) de københavnske kasseapparater til at klinge.

-Den samlede turismeøkonomi i forbindelse med showet er enorm. Vi har regnet ud, at turisterne lægger 90 millioner kroner rundt om i København, siger udviklingsdirektør Woco, Peter Rømer Hansen.

Den samlede europæiske musikindustri er på plads i Bella Center i morgen aften, og det vil Wonderful Copenhagen bruge til at brande København som nyt musik- og kulturmekka.

Dyre fodboldben
-Vi har brugt MTV-festen som afsæt til at skabe Copenhagen Musicweek, hvor vi i sidste uge og denne uge har samarbejdet med danske kunstnere om at skabe en tilbagevendende musikfestival, så vi om 10-15 år er større end Roskilde Festivalen med superstjerner som Madonna i Parken osv., siger Peter Rømer Hansen.

Til den tid vil Madonna dog være en aldrende stjerne, men allerede i den forgangne uge har Copenhagen Musicweek årgang 1 kunne præsentere stjerner som Curtis Stigers og Pink.

Det er ikke kun musikken og det store lærreds superstjerner, der fylder København, også fodboldens mega-stjerner - spillerne fra Manchester United - gæster byen.

Fodboldholdet fra England spiller i aften Champions League-kamp mod FC København i Parken, og en horde af autograf-jægere kæmpede i går om spillernes opmærksomhed, da de dyre fodbold-ben badet i blitz-lys ankom til Hotel Marriott.