Siden mandag har det været ulovligt at bære burka og anden ansigtsdækkende beklædning offentligt i Frankrig. En overtrædelse af den omstridte lov giver en bøde på 1120 kroner, og politiet har netop uddelt den første af slagsen.

Burkaforbudet har længe været diskuteret heftigt blandt franskmænd, fordi mange mener, at det diskriminerer muslimer og islam.

Ikke desto mindre er lovændringen netop trådt i kraft, og en 27-årig muslimsk kvinde i Paris har som den første modtaget en bøde for sin beklædning. Det skriver huffingtonpost.com.

Frank politi spottede den burkaklædte kvinde i et indkøbscenter mandag, og hendes lovovertrædelse udløste altså en bøde på 1120 kroner.

Samme dag blev en anden muslimsk kvinde stoppet af politiet i en forstad til Paris, fordi hun bar et ansigtsdækkende slør. Kvinden slap dog med en advarsel.

Burkaforbuddet har vakt vrede blandt Frankrigs seks millioner muslimer, der mener, at den nye lov er islamofobisk. Også myndigheder i Mellemøsten har kritiseret forbuddet.

Det vurderes, at omkring 2000 kvinder bærer burka i Frankrig.

Dansk Folkeparti foreslog et burkaforbud i Danmark sidste år, men ingen andre end dem selv valgte at vende tommelfingeren opad.