En fransk ret afviser en appel fra den tidligere IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn om at opgive anklage om rufferi. Han erklærer, at han er uskyldig.

FRANKRIG: Problemerne fortsætter for den tidligere direktør for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn. Onsdag har en domstol i hans hjemland, Frankrig, afvist af opgive en anklage om rufferi mod den tidligere toppolitiker, der mistede sin post i IMF, efter han blev beskyldt for voldtægt af en stuepige i New York.

Strauss-Kahn erklærer sig uskyldig i anklagen om rufferi, der er rejst ved domstolen i byen Douai.

Ifølge anklagen har han deltaget i en prostitutionsring i den nærliggende by Lille, og har i den forbindelse hjulpet med skaffe kvinder til løsslupne fester.

Hans advokater erkender, at den tidligere IMF-direktør har deltaget i festerne, men de fastholder, at han ikke vidste, at de kvindelige deltagere blev betalt for deres tjenester.

- Dominique Strauss-Kahns forsvarshold er overbevist om, at han vil blive renset for disse absurde beskyldninger om rufferi, siger advokat Henri Leclerc ifølge Reuters i en officiel udtalelse.

Strauss-Kahn, der tidligere nærede ambitioner om at blive præsident i Frankrig, indgik for nylig forlig med stuepigen, som beskyldte ham for voldtægt. Politiet i New York opgav tiltalen mod Strauss-Kahn, men stuepigen anlagde efterfølgende et civilt søgsmål med ham.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.