Heller ikke på 2. etape af Ruta del Sol kunne konkurrenterne hamle op med slovenske Tadej Pogacar.

Jonas Vingegaard bliver sjældent nervøs.

Men rivalen Tadej Pogacar har i hvert fald givet sin danske Tour de France-rival lidt at tænke over med en fuldstændig forrygende start på sæsonen.

Torsdag tog han nemlig sin tredje sejr ud af tre mulige i denne sejr, da han vandt anden etape af det spanske løb Ruta del Sol.

Her kørte han fra alle konkurrenterne og vandt på toppen efter en stejl brostensafslutning.

Iført den gule trøje distancerede han på sidste stigning i Alcalá la Real konkurrenter som Enric Mas, Dylan Teuns og Matej Mohoric.

Tidligere på etapen var danske Christopher Juul-Jensen en del af et udbrud, hvor også Teuns og Mohoric blandt andre sad.

Med knap 30 kilometer igen satte Pogacar sammen med Mikel Landa efter frontgruppen og fik kontakt, og selv om Mohoric forsøgte at stikke af på den efterfølgende nedkørsel, havde Pogacar begivenhederne under kontrol.

Gruppen bestående af ni ryttere var samlet ved foden af finalestigningen, og sejren var serveret på et sølvfad for den slovenske storfavorit.

Der var tale om en stejl bakke på omkring en kilometer, hvor ingen af de øvrige ryttere kunne følge den tidligere Tour de France-vinders antrit.

Mas var tættest på at true Pogacar på de knapt så cykelvenlige brosten de sidste 400 meter, men som det ofte er tilfældet, havde UAE Emirates-rytteren et gear mere til sidst.

Jonas Vingegaard åbner sæsonen den 23. februar ved etapeløbet Gran Camino i Spanien.

/ritzau/