Joshua John fortæller åbent om de mange tilbud, han har haft på hånden, og hvordan den tyrkiske klub Osmanlispors ændrede løntilbud fik ham til at blive i FC Nordsjælland.

Han var så godt som solgt. Ude af FC Nordsjælland, ude af Danmark. Men når Superligaen i aften går i gang, er han alligevel med, når FCN møder Viborg.

Den hollandske kantspiller har siden et interview med BT i august 2015 og i alle de tre seneste transfervinduer haft fingrene på det dørhåndtag, der fører ud af klubben, og det kom noget utraditionelt dertil, at klubben i januar meldte ud, at et salg var lige på trapperne, samt at man havde hentet en erstatning for Joshua John i skikkelse af den gamle klubkending Tobias Mikkelsen.

Joshua John, der i 2012 første gang optrådte i Superligaen på et lejeophold fra Twente og lagde ud med at score rekordmange fem mål i sine første 100 minutter i ligaen, taler nu ud om de mange spekulationer, en hård tid og de mange konkrete tilbud, han har afvist.

»Jeg gav sidste år udtryk for, at jeg søgte nogle andre udfordring-er end FC Nordsjælland, og jeg mente, at jeg efter flere års tro tjeneste fortjente at komme videre for også at prøve nogle andre ting i en kort karriere, som fodbold jo er, men det er ikke lykkedes, og jeg vil da gerne indrømme, at det har betydet en del for mig mentalt,« siger Joshua John og tilføjer:

»I vinter var jeg meget tæt på Osmanlispor, og vi tog til Tyrkiet for at forhandle med dem, men i samme øjeblik ændrede de på tallene i kontrakten, og det fik mig til at afslå kontrakten. Vi tog jo netop dertil, fordi tallene var gode, og det var noget, som jeg kunne tage seriøst.«

»Jeg er nødt til at have en god fornemmelse, når jeg skifter klub, og specielt hvis jeg skulle skifte til Tyrkiet, fordi man hører så mange historier derfra om, at de ikke betaler lønnen til tiden. Så jeg blev skeptisk, da jeg kunne se, at de allerede gik væk fra den første aftale, og at min kontrakt ville være mindre end lovet,« forklarer den 27-årige FC Nordsjælland-spiller om den tyrkiske forbindelse, der ikke var eneste udenlandske snor, der blev kastet ud til ham.

»Jeg er også blevet kontaktet af Slovan Bratislava (vicemestre i Slovakiet, red.) i slutningen af transfervinduet, men på det tidspunkt havde jeg besluttet mig for, at jeg ville blive i FC Nordsjælland og så se, hvad der ville ske denne sommer.«

»Jeg havde også interesse fra Serie A i Italien. Det var Hellas Verona (rykket ned, red.), som ville have mig på et lån. De lå på sidstepladsen og sagde, at hvis jeg kom og spillede godt, ville jeg kunne blive solgt til en anden klub eller ryge tilbage til FC Nordsjælland. Men det var ikke noget stabilt for mig at tage væk et halvt år, og jeg kunne have risikeret at spilde et halvt år uden at spille. Det ved man aldrig. Det ville ikke have været godt for mig, hvis jeg var taget derned et halvt år og ikke havde fået spilletid,« siger Joshua John, der har et halvt år tilbage af sin kontrakt med FC Nordsjælland og også har haft interesse fra klubber som Ferencvaros og Genclerbirligi.

»Det kan stadig ske, at jeg skifter klub. Klubberne har afventet EM, før de rykker på en spiller som mig, men under alle omstændigheder vil jeg forblive positiv og være en foregangsmand for de unge spillere i FC Nordsjælland. Især i vinter var det selvfølgelig en hård tid for mig, for jeg troede ligesom FC Nordsjælland virkelig på, at jeg skulle af sted. Men nu er det blevet meget nemmere for mig, fordi Kasper Hjulmand er tilbage i klubben. Det har givet mig mod på mere,« siger hollænderen om den træner, der både lejede og siden købte ham til dansk fodbold i en periode, hvor FC Nordsjælland blandede sig i toppen af Superligaen.

»Det er vigtigt for en fodboldspiller at være glad i det hele taget, og præstationerne afspejler også, om man er det eller ej. Og det er da også det, jeg har søgt i min jagt efter en ny klub.Nogle gange er det sundt at prøve noget nyt, og når man kommer til en ny klub, får man ny energi og vil vise sig frem, og for alle mennesker er det sådan, at nye omgivelser kan give de der berømte fem procent, som måske manglede.«

»Men samtidig tror jeg på, at jeg i FC Nordsjælland nu har alt det, jeg har brug for, specielt med Kasper Hjulmand og den nye assistenttræner Otto Addo efter en sæson, hvor jeg var meget uheldig med skader og derfor ikke fik regelmæssig spilletid og kunne komme ind i en rytme. Dem er jeg helt af med, og jeg ser med meget positive øjne på fremtiden.«

»Jeg har altid haft et godt samarbejde med Kasper Hjulmand, som er en af de bedste trænere, jeg nogensinde har haft, og det er vigtigt at have en træner, som tror på dig og ser et stort potentiale. Kasper Hjulmand har altid givet mig en god fornemmelse, og han var meget ærlig over for mig, da han kom tilbage og sagde direkte til mig, at hvis du ikke skifter klub alligevel, vil jeg behandle dig på samme måde som alle andre. Jeg kan også se på de yngre spillere, at der er større tro på tingene nu. Alle kunne se forbedringer, da Kasper Hjulmand kom tilbage i vinter, og han gav alle en chance for at komme på holdet, og derfor blev træningen også bedre,« siger Joshua John, der i den sidste træningskamp inden superligastarten mod Viborg i aften spillede næsten fuld tid mod Europa League-semifinalisterne fra Shakhtar Donetsk.

»Vi ser frem til sæsonstarten i Superligaen. Der er hentet nogle spændende typer til holdet, og samtidig er det meget vigtigt, at Andreas Maxsø har forlænget sin kontrakt, og hans nye aftale er jo også et tegn på, at han kan se, at der sker nogle gode ting i klubben. Vi har mange spillere med potentiale, og måske kan det hele gå op i en højere enhed, så noget stort kan ske igen i FC Nordsjælland.Der var en periode, hvor jeg bare skulle væk fra FC Nordsjælland, men nu sker der gode ting i klubben, så jeg vil ikke udelukke noget.«