Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En prinsesses dagligdag er slet ikke så forkælet, som de fleste tror. Prinsesse Marie har ikke en sværm af hofdamer, der opfylder hendes mindste ønsker. Lige som hun heller ikke går rundt med en krone på hovedet hele tiden.

I dagens Danmark er dagligdagen som prinsesse så langt fra eventyr og tegnefilm, som den overhovedet kan være. Det fortæller prinsesse Marie om til morgenavisen Jyllands-Posten.
 
- Livet som prinsesse er bestemt anderledes i eventyrene. Min mand var ikke en frø, da jeg kyssede ham første gang. Prinsesser i dag arbejder. De er mere selvstændige i deres valg. De har selvfølgelig et stort ansvar med at repræsentere Kongehuset. Vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan og arbejde for vores land. Det er noget, jeg gør med glæde, fortæller prinsesse Marie om sit liv som prinsesse.

LÆS OGSÅ: 

I artiklen kommer det også frem, hvordan prinsessen og prinsen deler deres liv op mellem dagligdagen i marsken i Sønderjylland og livet i København. Her har parret en lejlighed på Amalienborg. 
 
- Jeg elsker byen og at have kontakt med mange mennesker, men jeg har virkelig brug for at være i naturen og være lidt beskyttet. Derfor er det så fantastisk at være her. Vi er jo også ofte på Amalienborg i København i forbindelse med møder og officielle opgaver. Jeg føler, at jeg har det bedste fra to verdener, mener prinsesse Marie om sit liv i henholdsvis hovedstaden og landsbyen Møgeltønder.

LÆS OGSÅ: 

Når parret opholder sig på Schackenborg i Møgeltønder i Sønderjylland, er deres dagligdag tæt på at ligne vores. De står tidligt op om morgenen, Marie laver morgenmad til den lille familie, afleverer sønnen Henrik på knap tre år i daginstitutionen og tager tilbage til kontoret, der ligger på slottets første sal.

- Schackenborg er en forretning, der kræver en stor indsats og meget af vores tid. Derudover har jeg mange møder med protektioner og samarbejdsorganisationer i hele landet og særligt i København. Vi bruger i det hele taget meget tid på at rejse frem og tilbage. Så når vi er hjemme, er der meget at se til med driften af Schackenborg, fortæller prinsesse Marie til avisen.

Her afslører hun også, at i modsætning til prins Joachim, er Maries kendskab til landbrug pauvert. Til gengæld kan hun noget helt andet, og derfor stadig være sin mands sparringspartner.

- Udover mine protektioner og officielle opgaver har jeg også fokus på Schackenborg. Min mand og jeg arbejder rigtig meget sammen. Jeg arbejder mere på business-siden, for jeg har ikke så meget erfaring fra landbrug. Men vi udveksler holdninger, taler om strategier og nye produkter. Det er teamarbejde, afslører prinsesse Marie.

Når parret ikke arbejder, bruger de deres sparsomme fritid sammen. De nyder det flade marskland, der omgiver det trefløjede, hvide slot i Møgeltønder milevidt, går ture og laver mad sammen. 
 
- Måltiderne betyder meget, også for Henrik, og vi elsker at lave mad i fællesskab. Er det rigtig dårligt vejr, kan vi se en film og læse en bog, når vi tid, men vi har ikke så meget tid. Tid er et dyrebart gode, så det er vigtigt at prioritere, siger prinsessen.

Det forstår man godt, prinsesse Marie prioriterer. For i artiklen kommer det også frem, at prins Joachims arbejdsdag på Schackenborg sjældent slutter før klokken 17.30.

Andre læser også