Regeringen fremrykker sammen med Enhedslisten og SF beskatningen af pensionsmilliarderne i Lønmodtagernes Dyrtidsfond for i sidste ende at skubbe gang i væksten.

Fredag eftermiddag er regeringen sammen med Enhedslisten og SF blevet enige om en ny pensionspakke, der sikrer danskerne mulighed for en skatterabat.

Danskerne kan få rabatten på to områder. Pensionspakken fremrykker for det første beskatningen af pensionsmilliarderne i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), sådan at alle danskere over 60 år tilbydes at få deres opsparing udbetalt i 2015 med en skatterabat på 2,5 procent.

Derudover indeholder pakken en forlængelse af danskernes mulighed for at omlægge kapitalpensioner til alderspensioner med en skatterabat på 2,7 procent i 2015.

Det skal få danskerne til at bruge flere penge, så der i sidste ende sættes gang i væksten, fortæller finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) ved præsentationen af pensionspakken i Finansministeriet fredag eftermiddag.

I alt forventes skatterabatten på de to områder at forbedre de offentlige finanser med 15 milliarder kroner næste år.

»Det her giver os en stødpude i forhold til det finanslovforslag, vi allerede har lagt frem,« siger Bjarne Corydon.

Regeringen har flere gange måttet nedjustere sit vækstskøn, og det har mødt voldsom kritik fra især oppositionen. Det er da også netop derfor, at man handler nu og forsøger at skaffe ekstra milliarder til de offentlige finanser, forklarer Morten Østergaard.

»I det omfang at pengene bliver omsat til offentligt forbrug, kan de bidrage positivt til den vækst, som ikke er kommet så hurtigt, som vi havde håbet,« siger han.

Det skal i sidste ende være med til at reducere underskuddet på finansloven for 2015. Her er regeringen nemlig også blevet skarpt kritiseret for at ville lade underskuddet på de offentlige finanser vokse til knap 60 milliarder kroner næste år. Det svarer til 3,0 procent af BNP og er lige på grænsen af, hvad EU tillader.

BNB