Lyt til artiklen

Thomas Gyldal Petersen bliver ny borgmester i Herlev, og han glæder sig til de store udfordringer i kommunen.

Det ligger nu fast, at Herlevs næste borgmester bliver den 36-årige Thomas Gyldal Petersen.

En enig bestyrelse og kommunalbestyrelsesgruppe peger nemlig på socialdemokraten, der længe har været det oplagte bud på en arvtager efter sin noget ældre partifælle.

Han overtager borgmesterposten efter 60-årige Kjeld Hansen, der har været bykonge i kommunen siden 1996.

Og den kommende borgmester er ikke skræmt over at træde til som ny borgmester, selvom der venter ham store udfordringer.

- Jeg synes, det er et oplagt tidspunkt at træde til på. Vi står over for en række store projekter, der skal sættes i gang inden for det kommende års tid, siger han og fortsætter:

- Det er projekter, der først vil være afsluttet i den politiske behandling om 6 til 10 år, siger han.

Han henviser blandt andet til arbejdet med at skabe rammerne for det nye store sygehus, som kommunen lægger postnummer til og til den såkaldte letbane, der skal være en del af den trafikale løsning i Herlev.

Nuværende borgmester, Kjeld Hansen forklarer, at det er netop samspillet mellem hans egen alder og de langsigtede projekter i kommunen, der betyder, at han trækker sig fra posten nu.

Således har Kjeld Hansen tidligere forklaret, at han næsten vil være fyldt 70 år, inden de store projekter er fulgt til dørs.

- Vi har store udviklingsprojekter foran os. Og jeg vil ikke kunne leve det til ende med alt den kraft, der skal til. Jeg har set alt for mange gamle mænd beskæftige sig med noget, de ikke skulle beskæftige sig med, har Kjeld Hansen tidligere forklaret til Ritzau.

Thomas Gyldal Petersen har siddet i kommunalbestyrelsen siden 1998 og er formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Det formelle valg af den nye borgmester vil formentlig finde sted på et kommunalbestyrelsesmøde i november 2011.

/ritzau/