Lørdag aften samledes vi, og der blev etableret et kriseberedskab med krisepsykologer fra Falck, siger forstander Per Jacobsen.

Vi er dybt rystede og ulykkelige over dét, der er sket.«

Forstander på Humble Efterskole, Per Jacobsen, kan knap finde ord, da han skal beskrive, hvordan han selv, de øvrige lærere og de mange elever på den sydlangelandske efterskole har det efter den tragiske drukneulykke, der i weekenden kostede en af eleverne, en 18-årig ung mand, livet.

12 af eleverne havde denne weekend valgt at blive på skolen i stedet for at tage hjem til deres forældre, og de havde alle lørdag eftermiddag sammen med en lærer taget turen til området ved Ristinge Strand, hvor læreren og halvdelen af eleverne skulle sejle i kajak.

»Lørdag aften samledes vi, og der blev etableret et kriseberedskab med krisepsykologer fra Falck. Det beredskab var der lørdag aften og igen søndag aften til de elever, der er kommet tilbage til skolen fra deres weekend,« sagde en trist Per Jacobsen, som prøver at se fremad for hele skolens skyld.

»Efter råd fra kriseberedskabet skal vi så hurtigt som muligt prøve at finde en hverdag, så godt det nu kan lade sig gøre. Men selvfølgelig en hverdag, hvor der er plads til den nødvendige samtale,« siger forstanderen.

»Vi har ringet til samtlige elevernes forældre, og vi har hele tiden siden lørdag været mange her på skolen. Både hele lørdag nat og hele søndag,« siger Per Jacobsen, som måske har den største opgave foran sig med at få skolen til at fungere efter den tragiske ulykke og elevernes savn af en god kammerat.

jahh@bt.dk