Han voksede op hos sin far, har testet sig selv for psykopati, tror på en vild teori og ville kun takke ja til én eneste ministerpost i Danmark.

Selv om rigmanden Lars Seier Christensen efterhånden er velkendt for de fleste, så overrasker han alligevel med nye sider af sig selv i sin nye bog ‘Seier – et roadtrip'.

Siger man 'Lars Seier Christensen', tænker de fleste nok på Saxo Bank-succesen, der indbragte ham en formue på over to milliarder kroner. Eller på den rapkæftede erhvervsmand, der i årevis har støttet Liberal Alliance, og som altid gerne giver sit input til samfundsdebatten.

Men Lars Seier Christensen – der bare kaldes Lars Seier – rummer også andet end de liberale tanker. Bag facaden gemmer sig en historie om en dreng fra Løgstrup ved Viborg, der var igennem et voldsomt familieopbrud som barn, og som efterfølgende mistede sin far i en alt for tidlig alder.

Da Lars Seier var omkring 10 år, valgte hans forældre at flytte fra hinanden. Hans mor tog lillebroderen Peter med sig til København, mens Lars blev hos sin far.

Selv plejer han at omtale det som en 'o.k. tid', hvor han fik et tæt forhold til sin far. Men da han i bogen tager tilbage til barndommens gade, kommer der alligevel lidt følelser op til overfladen. Og måske blev han lidt mere berørt af situationen, end han egentlig lige går og husker.

»Det var da selvfølgelig lidt overraskende og en chokerende tid, da jeg ikke havde set det komme. Så meget kan jeg huske. Men derefter indrettede jeg mig efter det,« fortæller han.

Han boede derefter hos sin borgerligt tænkende far, gymnasielæreren Hans Seier Christensen. De to fik et tæt forhold, hvor de blandt andet delte interessen for arkæologi.

Lars Seier Christensen har mødt flere mennesker, som han mistænkte for at være psykopater. Så for at lære tegnene at kende, fandt han en test på nettet - og testede også lige sig selv.
Lars Seier Christensen har mødt flere mennesker, som han mistænkte for at være psykopater. Så for at lære tegnene at kende, fandt han en test på nettet - og testede også lige sig selv. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Derfor var det også et stort tab, da Lars Seiers far fik kræft og døde, da sønnen var kun 15 år.

»Jeg havde et meget tæt forhold til min far. Så i den forstand var det måske endnu mere chokerende, da han forsvandt i en ung alder. Men igen man må jo komme videre, og på en eller anden måde må man jo selv tage ansvar i tilværelsen,« siger Lars Seier, der efterfølgende flyttede hjem til sin mor og bror i København.

Lars Seier deler gavmildt ud af sig selv i bogen.

»Hvis folk gider at bruge 300 kroner på denne bog, så skal der også være lidt om mig,« siger den kendte erhvervsmand, der ikke holder sig tilbage med overraskende detaljer.

Lars Seier Christensen er gift med Yvonne Seier Christensen og sammen har de fem døtre.
Lars Seier Christensen er gift med Yvonne Seier Christensen og sammen har de fem døtre. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Som da han for eksempel testede sig selv for psykopati.

»Jeg er kommet forbi et par folk, som jeg tænkte er udprægede psykopater, og desværre har jeg nogle gange lavet forretninger med dem. Derfor synes jeg, det var interessant at se, om man kunne afdække det, så man kunne blive bedre til at genkende sådan nogle,« fortæller han og forklarer, at han derfor fandt en test, som han ligeså godt selv kunne tage.

Han kunne dog kunne ånde lettet op, da han så resultatet:

»Jeg lå på en fire-fem stykker på en skala fra et til 30, så jeg er glad for, at jeg i hvert fald ikke er fuldbåren psykopat,« griner han.

Som pengebagmand til partiet Liberal Alliance er han også kendt for at lufte sine politiske holdninger. Han har dog aldrig rigtigt tænkt på selv at gå ind i politik, men én ting kunne få ham på andre tanker. Nemlig statsministerposten, afslører han i bogen.

Hvorfor er du kun interesseret i statsministerposten?

»Fordi jeg mener, at det er den eneste post, der er interessant. Det kan man også se lige i øjeblikket. Der er ikke ret mange, der har noget at skulle have sagt,« siger han og tilføjer, at han mest har sagt det i spøg, da han ikke regner med at blive tilbudt posten.

Men du mener det da seriøst. At hvis du fik tilbudt statsministerposten, så ville du sige ja?

»Ja, 100 procent – helst med blå blok bag mig. Men lad nu være med at gøre det til overskriften. Det er ikke det, som er mine ambitioner. Og jeg er ret sikker på, at det tilbud får jeg aldrig,« lyder det fra Lars Seier, der henviser til, at der i Danmark – i modsætning til USA – ikke er tradition for, at folk kommer direkte fra erhvervslivet ind og erobrer ministerposter.

Lars Seier Christensen ses her sammen med sin lillebror Peter Seier Christensen, der er folketingsmedlem for  Nye Borgerlige.
Lars Seier Christensen ses her sammen med sin lillebror Peter Seier Christensen, der er folketingsmedlem for  Nye Borgerlige. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Vis mere

Mange får nok også kaffen galt i halsen, når de i bogen kan læse, at Lars Seier Christensen tror på den meget kontroversielle 'simulationsteori', som blandt andet Tesla-medstifteren Elon Musk er fortaler for.

Den opsigtsvækkende teori går ud på, at verden i virkeligheden er kunstig.

»Jeg mener faktisk, at der er 50 procent chance for, at vi i virkeligheden er i en computersimulation,« siger Lars Seier i bogen.

Da B.T. taler med ham, siger han, at han undrer sig over, at flere ikke har skrevet om hans tanker om computersimulationen, når de har skrevet om bogen.

Tja, måske er det, fordi den virker ret langt ude. Det synes bogens forfatter, Hanne Sindbæk, i hvert fald:

»Jeg kan slet ikke rumme, at der kan foregå sådan noget filmvrøvl inde i Seiers ellers så kloge hoved,« skriver hun om Seiers ytringer om 'simulationsteorien'.

Bogen ‘Seier – et roadtrip’ er skrevet af Hanne Sindbæk  og udkom i oktober.