Lyt til artiklen

Efter grundlæggeren af Prix du Livre prisen selv fortalte B.T., hvordan Katherine Diez fik jobbet som jurymedlem i en jury, hvor hendes kæreste Adam Price havde været præsident året før, har der været larmende tavshed fra litteraturanmelderen.

Grundlægger France Roque fortalte, at hun blev introduceret til Katherine Diez af Adam Price ved en frokost i Paris.

Hun havde ikke tidligere hørt om litteraturanmelderen og besluttede at hyre Katherine Diez til sin jury efter frokosten, hvor hun efter eget udsagn havde haft en god snak med hende.

B.T. har forsøgt at kontakte Katherine Diez for at få hendes version af, hvordan jobtilbuddet opstod.

Hun er ikke vendt retur.

På sin egen Instagram fortæller Berlingske litteraturanmelder dog, hvordan hun har opfattet den sidste tid og sin plads i juryen.

'Det er voldsomt, hvad jeg skal lægge øre til fra nogle, heldigvis i sammenligning med det modsatte, få, rådne mennesker derude. Jeg kan ikke lade være med at tænke, om der ville være den samme maliciøse tone, som jeg nu kan læse, hvis ikke det handlede om en yngre kvinde med et 'særligt' udseende og en 'særlig' tone i debatten, som nu har fået en plads i en litterær jury, som de færreste danskere nok i øvrigt har hørt om', starter hun opslaget.

Katherine Diez og Adam Price ankommer på den røde løber til uddeling af filmprisen Svend Prisen i Krøyers Have i Svendborg. Ifølge Adam Price havde han ingen indflydelse på, at Diez fik posten.
Katherine Diez og Adam Price ankommer på den røde løber til uddeling af filmprisen Svend Prisen i Krøyers Have i Svendborg. Ifølge Adam Price havde han ingen indflydelse på, at Diez fik posten. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Katherine Diez fortæller i sit opslag, at kæresten, Adam Price, ikke havde noget med ansættelsen at gøre.

'Ja, Adam havde været formand for juryen i 2021, nej, han lobbyede ikke på mine vegne, da han mødtes med indstifteren af Prix du Livre, France Roque, i Paris tidligere på året. Juryformanden har – jeg gentager – nul indflydelse på juryens sammensætning.'

'Kun på hvilken bog, der skal have prisen. Adams møde med Roque hanlede om noget helt andet, nemlig om han havde lyst til at forsøge at skrive noget litteratur, der kunne egne sig til en international udgivelse på et tidspunkt; Roque er også privat forelægger', skriver hun.

Ifølge Diez deltog hun i frokosten med de to, hvor hun talte med France Roque om litteratur og sit arbejde.

'Jeg tror, vi genkendte en gensidig kærlighed til litteratur hos hinanden'.

Katherine Diez forstår dog godt, at man gerne vil kende sammenhængen, men bryder sig ikke om de kommentarer, hun har fået i forbindelse med jobbet.

'Jeg har forståelse for, at man kan interessere sig for, hvordan en sammenhæng opstår. Men tonen, der diskuteres i, og karakteren af de grimme kommentarer, chokerer og fucking skuffer mig over ikke mindst at opleve, at selv andre yngre kvinder så beredvilligt er klar til at fordømme på et uoplyst grundlag', lyder det.