Ugens vintema: Rosé med og uden bobler (forridder) De bedste rosé til studenterfesten Af Thorkild kragholm Rosévine er næsten blevet et symbol på sol og sommer og er i disse dage desuden ofte en vigtig del af de glade studenters fester.

- Tidligere var interessen for rosévin herhjemme begrænset, men i de seneste år er det blevet trendy at drikke rosé. Det gælder både de traditionelle ’stille’ rosévine, men også dem med bobler – såvel de billige som de kostbare.

- Jeg synes, det er en fejl kun at betragte rosévin som terrassevin, for de gode kvalitets-rosévine er også gode, når der sættes lette retter af f.eks. lyst kød på middags- eller frokostbordet, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev, og fortsætter:

- Udvalget af rosévine er efterhånden ganske stort. I dag kan man købe spændende rosé – fra de knastørre til de søde. Men fælles for de fleste rosévine er, at de er lette og behagelige at drikke. Jeg anbefaler at servere gode, tørre rosévine kølige, mellem 10 og 12 grader, mens de søde og de helt billige gerne må være meget kolde, nemlig seks til otte grader.

Med B.T. Plus får du:

Se hele testen af 10 vine i prisklassen fra 20-100 kr. og en enkel topvin til omkring 500 kr.

Se hvilke Rosévine, der får B.T. guld- og sølvmedaljen.


Ugens vintema: Rosé med og uden bobler (forridder) De bedste rosé til studenterfesten Af Thorkild kragholm Rosévine er næsten blevet et symbol på sol og sommer og er i disse dage desuden ofte en vigtig del af de glade studenters fester.

- Tidligere var interessen for rosévin herhjemme begrænset, men i de seneste år er det blevet trendy at drikke rosé. Det gælder både de traditionelle ’stille’ rosévine, men også dem med bobler – såvel de billige som de kostbare.

- Jeg synes, det er en fejl kun at betragte rosévin som terrassevin, for de gode kvalitets-rosévine er også gode, når der sættes lette retter af f.eks. lyst kød på middags- eller frokostbordet, siger B.T.s vinekspert, Tim Vollerslev, og fortsætter:

- Udvalget af rosévine er efterhånden ganske stort. I dag kan man købe spændende rosé – fra de knastørre til de søde. Men fælles for de fleste rosévine er, at de er lette og behagelige at drikke. Jeg anbefaler at servere gode, tørre rosévine kølige, mellem 10 og 12 grader, mens de søde og de helt billige gerne må være meget kolde, nemlig seks til otte grader.