Jetset-kvinden Henriette Zobel, som tidligere var gift med Peter Zobel og førhen slængede sig med de kongelige, er onsdag mødt op i Københavns byret, fordi hun er blevet tiltalt for spirituskørsel 7. maj 2016.

Onsdag formiddag faldt der dom i sagen mod Henriette Zobel. Hun erkendte i retten, at hun er alkoholiker.

Ifølge anklageskriftet kørte hun ind i en anden bil på Gothersgade i Københavns Centrum med en promille på 2,26. Udover en meget høj promille, havde Henriette Zobel også taget det beroligende middel chlordiazepoxid. Anklageren ønsker, at Henriette Zobel bliver fængslet og eventuelt betinget fængsel.

Hendes advokat siger under retssagen, at hun tilstår.

»Min klient erkender at køre i påvirket tilstand efter at have indtaget alkohol og piller. Pillerne er lægeordineret, men hun havde taget for mange. Hun erkender sig skyldig, men koncentrationerne har ikke været som anklageskriftet. Min klient har ikke været i stand til at se, at bilen holdt stille.«

Henriette Zobel svarer på anklagerens spørgsmål og tilstår til at påkøre bilen og have drukket spiritus tidligere på dagen.

»Jeg havde været til fest om aftenen og frokost dagen efter. Jeg havde drukket tre-fire glas hvidvin den dag. Jeg har formentlig været påvirket fra natten. Der drak jeg stærkere ting,« siger Henriette Zobel.

Anklageren spørger, hvad der skete, efter hun kørte ind i bilen.

»Der kom en ambulance, fordi jeg havde slået læben. Jeg kom på hospitalet, hvor jeg blev syet,« siger Henriette Zobel.

Henriette Zobel forklarer, at hun havde taget medicin mod angst om morgenen inden ulykken. Hun fortæller, at hun ikke havde taget noget om aftenen. Hun vil tro, at hun tog halvanden pille. Ifølge Henriette havde lægen sagt, at hun måtte tage pillerne efter behov. Men hun husker ikke, at lægen sagde, at hun ikke måtte køre, når hun tog sin medicin.

Anklageren spørger ind til, hvorvidt Henriette Zobel var klar over, at man ikke skulle køre bil, hvis man tog den medicin, hun havde taget. Det siger Henriette Zobel, at hun ikke var klar over.

Forsvaren spørger, hvor længe hun havde taget pillerne.

»Ikke så længe, det var en svær periode. Jeg tog dem engang i mellem omkring et års tid. Lige præcis i den periode, der tog jeg flere piller, end jeg havde gjort før,« siger Henriette Zobel.

Udover forklarer hun, at hun ikke var bevist om, at hun måske havde ophobet medicin i kroppen, og at hun tog dem mod angst, fordi hun synes pillerne hjalp.

Andre læser også