Det var en noget chokeret ejer til Thor, Jette, bt.dks udsendte mødte uden for dyreinternatet onsdag, hvor ca. 30 folk var mødt op.
Det var en noget chokeret ejer til Thor, Jette, bt.dks udsendte mødte uden for dyreinternatet onsdag, hvor ca. 30 folk var mødt op. Foto: Bax Lindhardt

Jette Andersen skulle onsdag have sagt farvel til schæferhunden Thor, men da hun ankom til internatet, hvor hunden skulle aflives, var den væk

Tirsdag aften var hunden nemlig blevet afhentet af en mand, der udgav sig for at være politibetjent.

- Jeg aner ikke, hvor Thor er, og jeg vidste intet om, at nogen skulle have hentet ham på internatet i går aftes, sagde Jette Andersen, der er ejer til Thor, som efter planen skulle sendes til hundehimlen onsdag eftermiddag.

THOR 3x2

THOR 3x2

- Først lige inden vi landede her, blev jeg ringet op og oplyst om, at Thor ikke var her mere, sagde hun videre, da bt.dks udsendte sammen med en lang række andre journalister og demonstranter mødte talstærkt op foran dyreinternatet Hestehavehus i Hillerød. Tirsdag aften omkring klokken 22 mødte en mand op på internatet og udgav sig for at være fra politiet, og internatets personale udleverede Thor til manden.

- Hvad manden sagde til personalet ønsker vi af efterforskningsmæssige årsager ikke at oplyse. Vi kan bare oplyse, at det er en mand, der udgiver sig for at være betjent, der får udleveret hunden, og derfor tager vi selvfølgelig sagen meget alvorligt, pressetalsmand hos Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Han kan ikke oplyse, om der er konkrete spor i efterforskningen, men siger, at sagen efterforskes 'bredt‘ forstået på den måde, at både dyreaktivister og politiets egne rækker ses efter i sømmene.

- Viser det sig at være en af politiets egne, der har taget hunden, ryger sagen direkte videre til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Det er business as usual, siger Henrik Suhr og opfordrer til, at man kontakter Nordsjællands Politi, hvis man har oplysninger, der kan føre til Thors kidnapper.

Jette til flarup

Efterforskningen går videre, og for Thors ejer Jette Andersen er der altså stadig håb:

- Det har selvfølgelig givet mig håb for Thor, men det gør mig selvfølgelig også bange, at jeg ikke ved, hvem der har ham, sagde hun.

Thor bed i september sidste år en mindre hund, som sprang frem fra en container. Politiet vurderede, at der var tale om et skambid, og indstillede derfor Thor til aflivning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.