Det var her ved Longvej uden for Refsvindinge, at en 10-årige pige blev samlet op af sexkrænkeren i midten af november.
Det var her ved Longvej uden for Refsvindinge, at en 10-årige pige blev samlet op af sexkrænkeren i midten af november. Foto: Sonny Munk Carlsen

Efter den grusomme sexkrænker-sag på Fyn er både forældre og børn landet over i højeste alarmberedskab, hvis de møder enlige mænd i mørkerøde biler. Men hvad skal man egentlig sige til sine børn? Og hvordan skal man håndtere sagen?

I mere end en måned har Fyns Politi ledt efter en mand i en ældre mørkerød bil, der har begået sexovergreb mod to småpiger på Syd- og Sydøstfyn. Siden det første overgreb skete i slutningen af oktober, har forældre på Fyn været bekymret. Og da det andet overgreb skete i midten af november, spredtes bekymringen til forældre over hele landet.

Politiet får massevis af opkald fra bekymrede børn og forældre, der har set mistænkelig røde biler. BT har derfor spurgt efterforskningsleder Henrik Justesen om, hvordan man forklarer sagen over sine børn - og hvordan børnene bør reagere, hvis de møder en rød bil.

Sexkrænker af 11-årig

- Det er selvfølgelig en god idé at sørge for, at børnene ikke går alene, men at de går sammen i flok, når de skal til og fra skole eller til og fra fritidsaktiviteter. Men derudover skal man som forældre også vurdere, hvornår ens barn er mest sårbart, når det færdes udenfor - altså hvornår barnet eventuelt færdes alene, siger Justesen, der mener, at det kan være en god idé, at give børnene en mobiltelefon med.

Fyns Politi får op én til to henvendelser om dagen om folk, der har set mistænkelige røde biler. Henrik Justesen mener derfor, det er vigtigt at tale med sine børn om, hvordan de bør reagere, hvis de møder mænd i røde biler.

- De skal selvfølgelig være opmærksomme på de røde biler, og hvis der er nogen, der henvender sig til én i en rød biler, så skal man ikke snakke med dem. Og så er det godt at søge hen, hvor der er nogen, siger Henrik Justesen og tilføjer, at det selvfølgelig også kunne være godt, hvis børnene kunne nå at skrive nummeret ned på de mistænkelige røde biler.

Fyns Politi har i alt fået over 1.000 henvendelser i sagen om de to overgreb på Fyn. I alt der blevet taget over 100 mundskrab i sagen, men selv om politiet har fået en fuld dna-profil på gerningsmanden, så er det endnu ikke lykkedes at få fat i den skyldige.

Ind til videre har man fået svar på over 60 af de 100 mundskrab, og ind til videre er der ikke noget match.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.