Politiet er så langt i efterforskningen af en 16-årig somalisk dreng, der er anklaget for at have voldtaget en 10-årig pige i Gullestrup og for voldtægtsforsøg på en 18-årig pige i Herning, at et anklageskrift mod drengen er lige om hjørnet.

Den 19. november sidste år blev den lille Herning-forstad Gullestrup i Midtjylland centrum i en beskæmmende barnevoldtægtssag, hvor en bare 10-årig pige var offer.

En uge efter blev den formodede gerningsmand, der blot selv er et barn, anholdt. En 16-årig somalisk dreng fra Gullestrup blev efter et grundlovsforhør fængslet, og ikke lang tid efter blev han kædet sammen med endnu en voldtægtssag mod en 18-årig pige en måned tidligere.

Politiet er nu så langt i efterforskningen af to voldtægtssager mod den 16-årige, at sagen snart bliver givet videre til behandling hos juristerne, som skal udarbejde et anklageskrift mod ham.

Det skriver Herning Folkeblad.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Efter samråd med sin forsvarer fik den 16-årige dreng fredag forlænget sin varetægtsfængsling til 17. februar, og når den periode er slut, burde politiet have afsluttet efterforskningen, lyder det fra vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard, efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Anholdelsen af drengen skete, efter politiet på gerningsstedet i Gullestrup fandt en pakke kondomer, hvorpå der var fingeraftryk, der passede til den 16-årige. Den unge fyr er ikke alene sigtet for voldtægt af den kun 10-årige pige. Han er også sigtet for voldtægtsforsøg af pigens 9-årige veninde, som dog slap ud af det skovareal, som drengen havde truet pigerne til at følge med ind i.

LÆS OGSÅ:

Efter anholdelsen blev drengen kædet sammen med et voldtægtsforsøg fra den 22. oktober 2011, hvor en 18-årig pige blev truet med en kniv og trukket ned i en trappeskakt på torvet i Herning. Det var dna på et cigaretskod fra gerningsstedet, der fik politiet til at sigte den 16-årige for dette voldtægtsforsøg.

Han har på de væsentligste punkter erkendt hændelsesforløbet i de to sager, men han kan ikke erkende politiets sigtelser mod ham.