USA kræver den danske læge og forsker Poul Thorsen udleveret til retsforfølgelse. Selv er han i gang med at tage gynækologuddannelse og har i den forbindelse været tilknyttet Kolding Sygehus.
USA kræver den danske læge og forsker Poul Thorsen udleveret til retsforfølgelse. Selv er han i gang med at tage gynækologuddannelse og har i den forbindelse været tilknyttet Kolding Sygehus. Foto: Brian Rasmussen
En dansk læge og forsker er på listen over eftersøgte personer, som de amerikanske myndigheder allerhelst vil have fat. Mistænkt for at have stukket forskningsmidler i millionklassen i egen lomme. Men i Danmark har den danske læge fortsat gerningen og blandt andet studeret videre i det danske sygehusvæsen. Hvis man leverer varen, blander vi os ikke i resten, lyder det fra sygehusdirektør.

USA kræver den danske læge og forsker Poul Thorsen udleveret til retsforfølgelse. Selv er han i gang med at tage gynækologuddannelse og har i den forbindelse været tilknyttet Kolding Sygehus.Det forklarer sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen til bt.dk.

Fra april 2011 til september 2012 var han fast tilknyttet sygehuset som en del af uddannelsesforløbet.

- Han var først et halvt år på organkirugisk afdeling og et år på vores gynækologiske afdeling, siger Niels Nørgaard Pedersen.

Siden da er han to gange blevet tilkaldt sygehuset som vikar, sidste gang var i begyndelsen af november måned. Og principielt set kan han godt tage en vikarvagt igen, da han står som løst tilknyttet i systemet, da han skal tilbage og gøre uddannelsen færdig i 2014, forklarer han.

Kendte godt til Thorsens baggrund

Poul Thorsen er mistænkt for skattesnyd og for at have stukket både danske og amerikanske forskningsmidler i egen lomme. Nu topper han den amerikanske liste over de mest efterlyste personer. Samtidig kræver de amerikanske myndigheder ham udleveret, så han kan blive retsforfulgt i USA.

Poul Thorsen blev ansat af et ansættelsesudvalg, og nogle af Kolding Sygehus' overlæger sidder også i de udvalg. Man var også bekendt med Poul Thorsens baggrund dengang han blev ansat, forklarer Niels Nørgaard Pedersen.

- Men vi interesserer os ikke synderligt for folks skatteforhold, men de faglige og personlige kvalifikationer, og jeg har ikke hørt andet, end at det skulle være i orden. Hvis man ellers leverer varen, skal vi ikke blande os i andre ting, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.