Sorøvej, hvor en hundelufter tirsdag blev dræbt, er berygtet for stærk kørsel, fortæller naboerne til vejen.
Sorøvej, hvor en hundelufter tirsdag blev dræbt, er berygtet for stærk kørsel, fortæller naboerne til vejen. Foto: Thomas Lekfeldt

Den 53-årige Frank Hansen havde ikke en chance, da han og hans hund tirsdag blev mejet ned på Sorøvej ved Ringsted. Af en spritbilist, der formentlig også kørte for stærkt.

Vejen, der fører fra Ringsted til Sorø, er berygtet for vanvidskørsel, fortæller naboerne til vejen. Her blev en beboer fra nabolaget kørt ihjel, da han tirsdag aften ville krydse vejen for at lufte sin hund på den anden side. Føreren var en 38-årig spritbilist, der havde sine to børn på bagsædet og en tidligere dom for spritkørsel på straffeattesten. Til politiet fortalte han, at han kørte med 100 km/t - et sted, man må køre 80.

En beboer på vejen, hvor den nu dræbte var bosat sammen med sin hustru, er rystet over sagen. Men han håber, at den meningsløse ulykke i det mindste kan hjælpe til, at der bliver gjort noget for få sænket farten på den farlige strækning.

- Det er virkelig rystende for mig at høre. Men der bliver kørt stærkt. Meget for stærkt. Man skal virkelig se sig for deroppe, siger Kjeld Pedersen, der bor på samme vej som den dræbte.

Det er en anden nabo på vejen enig i .

- Det er godt nok uhyggeligt. Jeg så ham tit gå tur med hunden, her på vejen og ovre på den anden side. Men man skal passe på, når man krydser vejen. Der bliver kørt alt for stærkt, siger Erik Petersen.

I kvarteret lufter John Svendsen sin hund Polle dagen efter ulykken, og også han plejer at lufte sin hun ovre på den anden side af Sorøvej.

- Det er en uhyggelig ulykke. Jeg lufter selv hund på den anden side, og de kører stærkt deroppe. De kører, som om de tror, det er Ringsted motorring, siger John Svendsen.

Også Frank Hansens hustru og hendes nærmeste bekræfter, at der bliver kørt alt, alt for stærkt. Men mere magter hun ikke at sige dagen derpå.

På ulykkesdagen tirsdag aften, havde den 38-årige spritbilist overhalet to biler, inden han ramte den 53-årige og hans hund midt ude på kørebanen. Til politiet indrømmede bilisten umiddelbart efter ulykken, at han havde kørt 100 km/t, men under grundlovsforhøret onsdag trak han i land. Han mente nærmere det lå på 80-90 km/t.

- Det ved jeg ikke, jeg snakkede jo med børnene - de er otte og ti. Jeg ved det sgu ikke, måske 80-90. Jeg kiggede ikke på speedometret lige der. Der gik lige et stykke tid, 200-300 meter (efter overhalingen. red.), så stod der en mand midt på vejen, forklarede den 38-årige i retten.

Han husker ikke, om han overhovedet nåede at bremse.

- Det ved jeg ikke, det går jo så hurtigt. Lidt for hurtigt. Jeg ser dem begge to - hunden og ham -  samtidig. Men der var ingen reflekser eller lygter eller noget som helst. Og det er jo ikke en fodgængerovergang, sagde den 38-årige.

Den 38-årige far til to bor alene med sine børn i Sorø. Han er foreløbigt varetægtsfængslet i to uger. Sigtet for spirituskørsel og uagtsomt manddrab.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.