Den 23-årige Stine Hesselholdt blev torsdag tilkendt godt 350.000 kroner i erstatning for uberettiget at have siddet bag tremmer i et halvt år.

Stine Hesselholdt fra tv-programmet ‘De unge Mødre’ blev for tre år siden mistænkt for at have rusket sin lille søn Benjamin til en hjerneskade, hun blev varetægtsfængslet og sigtet for ‘forsøg på manddrab’, og hendes to børn blev fjernet. Siden blev sigtelsen rettet til ‘vold af særlig farlig karakter’, og efter 186 dage bag tremmer blev Stine Hesselholdt løsladt. Til slut frafaldt politiet sigtelsen.

Det retslige efterspil var dog langt fra slut for den unge mor, der kæmpede for at få en klækkelig erstatning for den uberettigede fængsling og sigtelse. Men den 23-årige mor fik langt fra de ca. 700.000 kroner, hun gik efter og måtte i første omgang nøjes med ‘normaltaksten’ på 146.100 kroner. I sidste uge tog hendes advokat atter sagen i retten, og torsdag blev erstatningen så forhøjet til det dobbelte, godt 350.000 kroner.

- Hun er godt tilfreds med godtgørelsen, og set udfra retspraksis så har vi bestemt grund til at være tilfredse. Hun fik væsentligt mere, end hun fik ved to tidligere instanser. Men hånden på hjertet, så ville jeg ikke bytte det at sidde et halvt år i fængsel og få fjernet to børn for 350.0000 kroner. Så det kan aldrig gøre det op for det, hun har mistet, siger advokat Casper Andreasen.

Advokaten gik efter at få forhøjet erstatningen på fire punkter. Og på tre af punkterne fik hans klient medhold. For det første blev taksten for at sidde varetægtsfængslet på 700 kr. pr. dag i de i alt 186 dage hævet med 25 procent.

Dernæst fik hun 60.000 kroner for at have mistet et år af sin daværende uddannelse til sosu-hjælper. Og til sidst fik hun 75.000 for såkaldt ‘forstyrrelse af personlige forhold’, der dækker over at hun blev sigtet for ‘forsøg på manddrab’ og fik fjernet sine to børn, inden politiet syv måneder senere opgav sagen.

Til gengæld fik hun ikke erstatning for de psykiske problemer, hun har haft som følge af sagen.

I dag lever Stine Hesselholdt et sted i København med sin 5-årige datter Isabella, sin lille søn Jayden, som hun har fået med en ny kæreste. Men den i dag 3-årige Benjamin, som hun blev beskyldt for at ruske, har hun fortsat ikke fået hjem. Hvor den sag står, ved advokaten ikke.

- Hun glæder sig over, at erstatningssagen er afsluttet. Hun har i dag fuldstændig trukket sig fra det offentlige liv og ønsker derfor ikke at udtale sig. Hendes ønske om at leve et liv uden for rampelyset, er så oprigtigt, at vi i hvert fald ikke anker herfra. Hun er startet forfra på sit liv og har i dag brug for at leve uden pressens bevågenhed, siger hendes advokat.

Når det er sagt, så synes han ikke 350.000 kroner dækker det voldsomme forløb, den unge mor blev trukket igennem.

- Det er ikke, fordi jeg vil indføre amerikanske tilstande med millioner og milliarder i erstatning. Men jeg synes ikke, at erstatninger i Danmark står mål med det, som de mister på en uberettiget sigtelse og fængsling. Heller ikke i Stines tilfælde, siger Casper Andreasen.