Den amerikanske skuespiller Denise Nickerson er gået bort. Hun blev kun 62 år.

Hun sov ind på et hospital i Colorado, hvor hun var indlagt. Denise Nickerson var omgivet af venner og familie, der fik sagt farvel.

Det oplyser familien på Facebook ifølge flere medier såsom Variety.

Skuespilleren blev indlagt på hospitalet tidligere på ugen, fordi hun var ramt af en alvorlig omgang lungebetændelse. Efterfølgende blev hun ramt af et anfald, der resulterede i, at lægerne lagde hende i en respirator.

Men hendes tilstand var tilsyneladende for alvorlig til at redde. Onsdag blev respiratoren slukket, og hun sov stille ind.

'De har fjernet alt udstyret. Intet af det hjalp og gjorde det kun mere ubehageligt for hende. Vi har sagt til hende, at det er okay at sove ind,' skrev sønnen Josh Nicherson på Facebook.

Denise Nickerson har kæmpet med helbredet i længere tid. I sommeren 2018 blev hun indlagt på intensivafdelingen, efter hun blev ramt af et slagtilfælde.

Denise Nickerson var bedst kendt for sin rolle i den originale 'Charlie og chokoladefabrikken' fra 1971. Her spillede hun Violet, der på et tidspunkt forvandles til et enormt blåbær på fabrikken. Det blev dog aldrig til den helt store skuespilkarriere, og hun gik på pension fra faget som 21-årig. Herefter begyndte hun at arbejde som sygeplejerske.