Det danske landsholds altoverskyggende profil, Mikkel Hansen, har fået alvorlig konkurrence om spilletiden i sin franske klub, Paris Saint-Germain. Det er blandt andet ankomsten af den norske komet. Sander Sagosen, der har bevirket, at den danske superstjerne har tilbragt væsentlig mere tid på bænken, end han er vant til.

Bekymrende for landsholdets EM-chancer, vil mange danske håndboldfans muligvis tænke!

Men sådan ser landstræner Nikolaj Jacobsen slet ikke på situationen. Slet, slet ikke. Landstræneren ser faktisk Mikkel Hansens klubsituation som et plus for den danske guldjagt i Kroatien.

»Nej, det bekymrer mig ikke. Tværtimod. Det er altid sundt med noget konkurrence i hverdagen. Det betyder, at man bliver nødt til at levere varen, hvis man gerne vil spille,« lød det fra Nikolaj Jacobsen under tirsdagens presseseance på anden sal af Hotel Scandic et Landin-udkast fra banegården i Herning.

»Og derudover gør det slet, slet ikke noget, at Mikkel får nogle pauser. Det gør forhåbentlig, at hovedet, benene og armene er lidt friskere, når det gør løs nede i Kroatien. Nok friskere end de har været til de foregående slutrunder, hvor han på klubplan stort set har spillet 60 minutter i hver eneste kamp. Så i det lys ser jeg Mikkels situation som mere positiv end negativ. Jeg håber, at det viser sig som en fordel for landsholdet.«

Dermed lægger Nikolaj Jacobsen også i kakkelovnen til forventningerne til den kommende måned, hvor Danmark skal forsøge at hjemføre det tredje EM-guld på 10 år.

Det er fynboens første slutrunde som landstræner, og han har store ambitioner om en succesfuld debut.

»Vi glæder os rigtig meget til en spændende turnering, og jeg ved, at I alle sammen hungrer efter en udmelding om målsætning, og her vil jeg sige, at vi ser os selv som et hold, der skal kæmpe om at være med i finaleweekenden i Zagreb. Det er målsætningen, og hertil skal vi bruge lidt små marginaler og lidt held på de rigtige tidspunkter. Det håber vi, at vi har, således at vi også er at finde i Zagreb, når det hele skal afgøres,« fortalte Nikolaj Jacobsen, der også havde gode nyheder fra skadesfronten.

»Alle mand er fit for fight - ud over at Lasse Svan har lidt med lysken, men også det ser fornuftigt ud.«

Landsholdet rejser onsdag til Frankrig, hvor man skal deltage i en firenationersturnering med Norge, Egypten og de franske værter.

Mikkel Hansen & co. spiller den første EM-kamp lørdag den 13. januar mod Ungarn i Varadzin.