Traditionen tro har Morten Kjeldgaards mor Inge-Lise også i år holdt sig langt væk fra 'Vild med dans'-studiet.

Hun er nemlig bange for, at hun påvirker afstemningen, og derfor tør hun ikke engang se afgørelserne på tv, når hun følger med hjemme fra stuen i Nordjylland.

Men nu er Morten Kjeldgaard og Pernille Blume klar til årets 'Vild med dans'-finale, og så er det igen tid til besøg fra det nordjyske.

»Hun er meget overtroisk,« fortæller Morten Kjeldgaard med et smil.

»Sidste gang hun sad som publikum i studiet var i 2013, og der røg jeg ud. Hun er sikker på, at det er hendes skyld.«

Morten Kjeldgaards mor tør dog godt være tilstede, når hendes søn er i finalen, og han glæder sig til at få besøg.

»Vi tager alle de vigtige mennesker med. Det er fedt,« lyder det fra Pernille Blume, der selv får besøg af sin forlovede, franskmanden Florent Manaudou, der til daglig opholder sig i Frankrig.

Morten Kjeldgaard og Pernille Blume fortæller, at det er kæmpestort at være nået hele vejen til årets 'Vild med dans'-finale.

»Jeg følte mig ret håbløs, da vi gik i gang,« lyder det fra Pernille Blume, der synes, tingene begyndte at falde i hak omkring program fire da de dansede rumba.

»Der begyndte det at hænge sammen. Men så kom der nogle danse efterfølgende, hvor det alligevel ikke hang samme,« griner hun.

Men nu er den danske svømme-stjerne altså klar til årets 'Vild med dans'-finale efter en semifinale, hvor hun scorede 99 ud af 100 mulige point, og dermed går ind i finalen med det bedste udgangspunkt.

I finalen dyster hun mod Lise Rønne og Jimilian.

'Genoplev fredagens semifinale i B.T.s LIVE-blog herunder: