»Det kan jeg ikke løbe fra.«

Sådan lyder det med et grin fra Andrea Heick Gadeberg, da snakken falder på, at hendes mor er skuespillerinden og sangerinden Trine Gadeberg.

Det er ikke kun de fysiske ligheder, som mor og datter har til fælles.

Hvor Trine Gadeberg for nitten år siden stillede op i det danske Melodi Grand Prix med sangen 'Lykkefugl', så optræder Andrea nu i den samme konkurrence.

Andrea Heick Gadeberg skal synge kor for Leonora ved Eurovision 2019.
Andrea Heick Gadeberg skal synge kor for Leonora ved Eurovision 2019.
Vis mere

Den 20-årige kvinde - der som sin mor er både sanger og skuespiller - skal nemlig synge kor, når Leonora Colmor Jepsen torsdag aften skal forsvare de rød-hvide farver til dette års Eurovision og forsøge at sikre sig en plads i finalen.

»Det er faktisk rørende,« forklarer Andrea om at følge i sin mors fodspor i sangkonkurrencen og fortsætter:

»Jeg ser hende meget i mig selv. Også til daglig. Så jeg synes, at det, at vi lidt gør det samme med Melodi Grand Prix, er rørende, og jeg har det som om, hun er med mig hernede (i Israel, hvor Eurovision afholdes i år, red.).«

Hvor hun som ung tænkte, at hun ikke lige ville være som sin mor, har hun med årene opdaget, at hun er blevet mere og mere som hende.

Trine Gadeberg, i den røde kjole, er kendt fra revyscenen. Her ses hun i City Singler i Tivoli sammen med Sofie Lassen Kahlke, Anne louise Hassing og Kaya Brüel og Trine Gadeberg.
Trine Gadeberg, i den røde kjole, er kendt fra revyscenen. Her ses hun i City Singler i Tivoli sammen med Sofie Lassen Kahlke, Anne louise Hassing og Kaya Brüel og Trine Gadeberg. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

»Det bliver kun værre og værre,« joker hun og griner.

»Nu hvor jeg er blevet ældre, lægger jeg mærke til sådan nogle små ting, der bare minder helt utrolig meget om hende. Da jeg var lille, var jeg sådan: 'Ej, jeg skal ikke være lige som min mor', men nu er jeg næsten en kopi af hende.«

Hun forklarer, at de særligt er ens, når det kommer til det at være entertainer:

»Jeg er meget sådan...,« siger hun og knipser gentagne med fingrene, på hænder der farer og flyver rundt i luften om hende:

»Og sådan er min mor enormt meget også.«

Den unge sangerinde fortæller, at hendes mor er rigtig stolt af, at datteren nu synger kor til Eurovision.

»Hun er bare ellevild. Hun er på Instagram og Facebook og følger med. Hun er rigtig glad for det. Også fordi, der jo fører til en masse helt vildt gode oplevelser. Jeg havde aldrig troet, det ville være så vildt, som det er. Det er for fedt,« fortæller Andrea.

Det er ikke kun som korsanger i Eurovision, at man kan finde den unge sangerinde i år.

Sådan skal det se ud i Tel Aviv, hvor Eurovision afholdes i år.
Sådan skal det se ud i Tel Aviv, hvor Eurovision afholdes i år. Foto: Andres Putting
Vis mere

Hun har nemlig også sikret sig en af hovedrollerne i musicalen 'Sanne - The Musical', der er bygget på Sanne Salomonsens liv, som får premiere til efteråret.

Nogenlunde samtidig kan man se hende i filmen 'Ser du månen, Daniel', der er baseret på journalist Puk Damsgårds bog af samme navn om den danske fotograf Daniel Rye, der blev fanget af Islamisk Stat og endte med at sidde som terrororganisationens gidsel i 398 dage.

I filmen spiller hun rollen som Daniel Ryes lillesøster.

Du kan se Andrea Heick Gadeberg på scenen, når hun torsdag aften klokken 21:00 på DR1 synger kor for Leonora Colmor Jepsen, der skal forsvare de rødhvide farver i den anden semifinale under dette års Eurovision.