Andet afsnit af ’Badehotellet’ er ikke mange sandkorn bedre end det første. Seerne efterlades i et kviksand af kække replikker og utroværdige situationer.

Lidt mere end halvanden mio. danskere så første afsnit af ’Badehotellet’ dagen før nytårsaften. Hvor mange der har set andet afsnit, ved vi i sagens natur ikke endnu, men jeg gætter på under én mio., for tv-serien var svær at anbefale videre.

Og hvis ikke der meget snart sker radikale ændringer, vil seertallet rasle yderligere nogle hundrede tusinder ned, og seertallene vil ligne de sædvanlige på en halvsløj mandag på TV 2. Efter den første time på ’Badehotellet’ i 1928 tog man sig til hovedet over de vilde fagter og det kække overspil fra næsten alle sider, og det fortsætter desværre.

- Har de hørt, at kvinder skal til at have det samme i løn som mændene. HA HA HA HA.

Ikke alene får man sig til at skrive replikken i første omgang, men den er beordret sagt meget højt. Og det er ikke tilfældigt, at grinet er skrevet med store bogstaver i teksten her, for der grines mega-højt bagefter, mens de velnærede patriarker slår sig på maverne.

Det eneste som er værre end replikker, der er stærkt overdrevne, er når det som siges, skriger til himlen som kommentarer til nutiden.

- Tobak, går da aldrig af mode!!!

Blink, blink, nudge, nudge, wink, wink. Ih hvor fiffigt fundet på. Uden skægge situationer eller bare en lille smule forvekslingskomedie, som de store armbevægelser kan folde sig ud i, bliver det hele desværre til en serie af tomme tønder, der buldrer alt for meget.

Man spørger vitterligt sig selv, om skuespillerne har haft det sjovt under optagelserne. Det kan ikke helt udelukkes, men de har formentlig haft en underlig fornemmelse bag fagterne. Har de virkelig selv troet på det? Man tror det ikke.

Rosalinde Mynster som stuepigen Fie formår stadig at holde igen og bevare en form for værdighed i den person, hun spiller, og det er i det hele taget i køkkenet og blandt stuepigerne, at serien er mindst ringe.

Et par af de mindre roller som for eksempel Amalie Dollerup som københavner-tøsen Amanda, der gerne vil miste sin mødom og Martin Buchs forknytte ornitolog får lidt mere plads. Hos dem er der nogle få elementer af sympati at heppe på.

Sammenlagt set må man dog sige, at andet afsnit ikke er bedre end det første. En situation på stranden bliver nærmest et symbol på ’Badehotellet’s tilstand. Grosserer Madsens (Lars Ranthe) bil kører fast i sandet, mens han har en grevefamilie - spillet af blandt andre Mads Wille og Waage Sandø - med i bilen.

Grevskaberne i bilen føler sig ført bag lyset af grossereren, der blot vil have sin datter godt gift med en rig mand. Ude ved tv-skærmene sidder vi også fast i sandet.

Og det er kviksand bestående af kække replikker og utroværdige situationer, der truer med at trække os med helt derned, hvor vi aldrig igen får lyst til at se ’Badehotellet’. Fortsætter serien sådan her, vil man passe alvorligt på ikke at falde i søvn på et håndklæde i strandkanten igen af frygt for at møde en af de skabagtige karakterer fra ’Badehotellet’ i et mareridt.

TV-DRAMA ’Badehotellet’, afsnit 2 ud af 6 set på TV 2 mandag aften. Instruktion: Hans Fabian Wullenweber. Medvirkende: Rosalinde Mynster, Ole Thestrup, Bodil Jørgensen og mfl.