I en hidtil hemmeligholdt lydfil afslører TV2's krigsreporter Rasmus Tantholdt, at det var den daværende forsvarsminister Søren Gades spindoktor, der lækkede fortrolige oplysninger fra Forsvarsministeriet.

- Hvis man skal gå helt tilbage, kan man sige, det er Jacob Winther, der bringer mig i en lortesituation. Ved at sige det til mig, bringer han mig i en lorte-pisse-situation.

Sådan lyder det i en telefonsamtale mellem Rasmus Tantholdt og hans gode ven og kollega Nils Giversen d. 26. januar 2010. En samtale, der blev optaget af den daværende DR-journalist, og som Ekstra Bladet i dag kan afsløre indholdet af.

Sagen handler om, hvem der tilbage i 2007 lækkede ulovlige oplysninger om, at danske jægersoldater var på vej til Irak. En oplysning, der potentielt kunne bringe soldaternes liv i fare.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:


Siden dengang har politiet efterforsket sagen om det ulovlige læk til Rasmus Tantholdt og TV2, men tilbage i august sidste år afgjorde Højesteret, at hverken DR eller Rasmus Tantholdt var forpligtet til at udlevere kilden.

Ekstra Bladets afsløring betyder dog, at kilden alligevel kommer frem i lyset og ifølge en af sagens hovedpersoner, Rasmus Tantholdt, var det altså spindoktoren Jacob Winther, der stod bag.

Hvad der var baggrund for lækagen, undrer dog den populære krigsreporter, der fik det famøse opkald i en taxa kort efter en flyvetur med Jacob Winther.

- Det var fuldstændig åndssvagt af ham. Han var muligvis også lidt småstiv. Vi havde siddet i flyveren og fået lidt og sådan noget... altså, det ved jeg sgu ikke, siger Tantholdt ifølge Ekstra Bladets lydfil til Nils Giversen.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN