Et legeland ved Aarhus opgiver sit forbud mod somaliske besøgende efter blandt andet politisk pres.

Efter et døgn som det måske mest udskældte legeland i Danmark er legelandet i Aarhus-forstaden Brabrand igen åbent for somaliere.

Efter et møde med en somalisk forening har medejer Thomas Vestergaard taget det skilt ned, der forbød alle somaliere adgang til legelandet i et halvt år. Det fortæller DR Østjylland.

- De er velkomne igen. De ved også godt, at de skal behandle vores ting pænt, og så har vi en dialog om, at når de har sådan en fest igen, så lejer de det selv om aftenen, siger han til DR Østjylland.

Årsagen til karantænen var, at 900 somaliere havde fejret ramadanens afslutning i legelandet sidste søndag, og det udartede så meget, at andre gæster forsvandt, og politiet måtte tilkaldes til et slagsmål.

Men adgangsforbuddet var ulovligt, har Institut for Menneskerettigheder fastslået.

- Det er et soleklart brud på racismeparagraffen i straffeloven, der siger, at man ikke må diskriminere på nationalitet eller hudfarve, og det er jo tilfældet her, siger Jonas Christoffersen, der er jurist og direktør for Institut for Menneskerettigheder til jp.dk.

Thomas Vestergaard fortryder sit forbud, og kalder det en tanketorsk, at han brød loven ved at udelukke alle somalierne.

- Vi skulle selvfølgelig have haft en dialog med de somaliske foreninger om, hvem der havde ødelagt dagen, så vi kunne komme det til livs. Det ved vi til en anden gang, siger han.

/ritzau/