2019 er sidste sæson med Team Sky som en dominerende faktor i cykelsporten. Sky trækker sig fra cykelsporten efter næsten et årti som storsponsor.

Det var i 2008, at Sky begyndte at involvere sig cykelsporten i Storbritannien. Siden 2010 har Team Sky eksisteret, og det mandskab udviklede sig hurtigt til at være det mest mægtige cykelhold med det klart største budget.

Holdet har således vundet Tour de France syv gange. Første gang var i 2012, hvor Bradley Wiggins skabte cykeleufori i Storbritannien med sin triumf i det franske.

Siden fulgte Chris Froome trop med fire Tour de France-sejre. I år fuldendte Geraint Thomas Team Skys britiske hattrick og understregede endnu engang holdets suverænitet med at blive holdets tredje mester i den gule trøje.

Geraint Thomas og Chris Froome fra Team Sky.
Geraint Thomas og Chris Froome fra Team Sky. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

På holdets hjemmeside skriver Sky, at sponsoratet ophører, og at man går på jagt efter en ny navnesponsor.

»Vi vil køre under et nyt navn, hvis det lykkes at finde opbakning til det,« skriver cykelholdet.

Som følge af suveræniteten har dopingspøgelset hængt over holdet i flere år. Blandt andre har Chris Froome været under mistanke, men gik kontroversielt fri, og fik lov til at køre Tour de France i år.

Ifølge Sky selv har holdet vundet 322 sejre siden 2010. Det inkluderer otte samlede sejre i Grand Tour-løb, 52 samlede sejre i andre etapeløb samt 25 sejre i endagsløb.