Udland

USA accepterer fransk anmodning om flytransport til Mali

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

USA er gået med til at hjælpe Frankrig med at transportere soldater og udstyr til Mali.

MALI: En amerikansk embedsmand fortalte torsdag, at USA - efter at have overvejet de juridiske aspekter ved at yde assistance til Frankrig - har accepteret en anmodning om at støtte med flytransport af soldater og udstyr til Mali. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Det sker efter, at Frankrig i sidste uge indledte en militær operation mod militante islamister i Mali.

De eskalerende kampe i det nordlige Mali, hvor vestafrikanske tropper netop har tilsluttet sig franske soldater, der kæmper mod oprørere med forbindelse til al-Qaeda, har vist sig som det første udenrigspolitiske brændpunkt for den amerikanske præsident Barack Obama, idet han tager hul på sin anden valgperiode i næste uge, skriver Reuters.

Som altid er Obama-administrationens fremgangsmåde blevet målt og vejet. Obama har lovet logistisk hjælp, men udelukker direkte indblanding fra det amerikanske militær i en så uforudsigelig konflikt, som den der udspiller sig i Mali.

- Det, vi ser i Mali og i Algeriet, afspejler en bred strategisk udfordring - først og fremmest for de nordafrikanske lande og USA samt for det internationale samfund, sagde udenrigsminister Hillary Clinton torsdag ifølge Reuters.

- Ustabiliteten i Mali har givet terroristerne et helle i landet, tilføjede hun.

Trods disse bekymringer vurderer analytikere, at USAs forsigtige tilgang viser, at Washington ser nogle umiddelbare sikkerhedsmæssige konsekvenser for USA og store risici i en fransk-ledet militæraktion uden politiske fremskridt på stedet.

- Jeg tror, at administrationen vil være meget varsom med at blive involveret i eventuelle direkte militære operationer. Det vil være en absolut sidste udvej, siger Jennifer Cooke, direktør for Afrika-programmet ved Center for Strategiske og Internationale Studier i Washington, til Reuters.

BNB/Reuters

Det læser andre