FARC erklærer våbenhvile i Colombia

Den colombianske oprørsbevægelse FARC rækker hånden ud til den colombianske regering og erklærer sig parat til en midlertidig våbenhvile.

COLOMBIA: Den colombianske oprørsbevægelse FARC er parat til at indlede en to måneder lang våbenhvile fra tirsdag.

- Denne beslutning, som FARC har truffet, er et afgørende bidrag til at styrke forståelsen mellem parterne, så vi kan nå det mål, som alle colombianere ønsker, siger oprørernes chefforhandler, Ivan Marquez.

Der er tale om den første våbenhvile i mere end et årti, og erklæringen falder sammen med, at FARC i øjeblikket forhandler om en permanent fredaftale med den colombianske regering. Repræsentanter for de to parter holder i øjeblikket møder i Cubas hovedstad Havana, for de skal forsøge at gøre en ende på knap et halvt århundredes borgerkrig.

FARCs initiativ bliver dog ikke bakket op af et lignende tilsagn fra regeringen, som meddeler, at den ikke vil indstille sine militære operationer, før FARC har skrevet under på en konkret fredsaftale.

Oprørsbevægelsen oplyser, at den er klar til at indstille alle angreb og sabotage mod infrastruktur fra midnat tirsdag og frem til 20. januar 2013.

Udmeldingen bliver ifølge Reuters set som et tegn på, at FARC virkelig ønsker fred efter flere fejlslagne fredsforhandlinger.

Konflikten mellem Colombias regering og de marxistisk-inspirerede oprørere, som har et erklæret mål om at mindske uligheden mellem rige og fattige, har kostet tusindvis af mennesker livet og fordrevet millioner internt i landet.

FARC står på både USAs og EUs terrorliste, og bevægelsen er blandt andet kendt for kidnapninger og for at bruge Colombias illegale narkohandel til at finansiere sin årelange kamp.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08