Håndboldlandsholdets træner Ulrik Wilbek har udtaget to trupper med i alt 32 spillere til to træningsturneringer i april.

Håndboldlandstræner Ulrik Wilbek udtog torsdag sin første trup siden bronzetriumfen ved EM i herrehåndbold i Schweiz i januar.

Og han lod sig ikke nøje med en enkelt trup, men udtog i stedet to trupper på i alt 32 spillere til to træningsturneringer i april.

- Det vil ikke være rimeligt at lade nogle spille seks kampe på syv dage. Især ikke på et tidspunkt hvor spillerne har nogle meget vigtige klubkampe. Desuden giver to trupper mig også mulighed for at se en masse nye spillere, siger Ulrik Wilbek.

Spillere som René Toft Hansen og Morten Olsen fra Viborg, Thomas Mogensen fra GOG Svendborg og Anders Oechsler fra Kolding er med i trupperne. De er dog ikke samlet i den ene trup, men spredt ud over begge to.

- Jeg har bevidst ikke lavet en A- og en B-trup. Dermed får alle en chance, for det er ikke en chance at skulle spille på et andethold. De urutinerede får nogle erfarne EM-spillere ved deres side, og på den måde vil det være nemmere for mig at vurdere de nye spilleres indsats, siger landstræneren.

Landsholdet spiller 10.-12. april tre kampe i Danmark i Junckers Scandinavian Open, og 12.-14. april tager den anden trup til Paris for at spille yderligere tre kampe. I den sidstnævnte træningsturnering blev det til et gensyn med bagspilleren Claus Flensborg, der på grund af skader ikke har kunnet deltage i de seneste tre store mesterskaber.

Til gengæld er der blandt de 32 spillere ikke blevet plads til playmakeren Claus Møller Jacobsen fra Ciudad Real.

- Claus Møller Jacobsen er ikke ude af billedet, men jeg synes bare ikke, at han var interessant i denne sammenhæng. Jeg rangerer ham som nummer fire på playmakerpladsen, og det betyder, at jeg hellere vil se på nogle af de nye spillere. Hvis Claus i løbet af efteråret ryger ind som nummer tre eller to, så skal han med igen.

Men en spiller som Claus, som har været med i så mange år, skal enten være med eller ikke være med. Det vil være at gøre ham en bjørnetjeneste at udtage ham i denne her situation, vurderer Ulrik Wilbek.

Den eneste spiller fra EM-truppen, som ikke har fået genvalg, er målmand Kasper Hvidt, men det hænger sammen med, at han i april skal til eksamen, og han har derfor fået fri til at forberede sig bedst muligt.

/ritzau/