Politisk kommentator: De ukendte mangler pondus

Det er ikke nok at lave politiske aftaler, ingen hører om. Ministrene skal også slås for at komme i medierne, siger politisk kommentator og tidligere spindoktor Peter Mogensen.

Den opgave er særlig svær for udviklingsminister Christian Friis Bach, der topper listen over landets mindst kendte ministre. Her optræder han sammen med handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, klimaminister Martin Lidegaard (R) og fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Læs om de meste ukendte ministre her: Kan du gætte hvem vi er?

- Sammen med Pia Olsen Dyhr sidder Christian Friis Bach på emner, der bare ikke interesserer os, siger Peter Mogensen. Men de fem politikere mangler generelt set pondus, mener han.

Solidt fodarbejde

- De laver et solidt stykke politisk fodarbejde til dagligt. Der er bare aldrig nogen, der hører om det. Selv om ministrene kæmper en daglig kamp om at komme i medierne, er det ikke alle, der har det gen, der skal til, siger Peter Mogensen og nævner tidligere udviklingsminister Søren Pind fra Venstre.

- Når han tog til Afrika, fik han tv-hold med, og han gav nærmest indtryk af, at han var nede og skabe nye kolonier. Han har det talent, siger Peter Mogensen og understreger, at de ukendte ministre dog ikke har de nemmeste ansvarsområder.

- Martin Lidegaard har lavet et energiforlig, men klimaforhandlingerne er i dyb krise. Så hvad skal manden foretage sig, når hans enkeltsag ikke kører? Og Mette Gjerskov kunne gå i kødet på landbruget og sætte økologi og kvalitet på dagsordenen. Men danskerne er mest af alt er interesserede i at købe billig mad. By- og boligpolitik berører dog mange danskere, så Carsten Hansen burde yde en ekstra indsats for at sætte dagsordenen.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08