De seks betjente, der blev udkommanderet til at bevogte den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København om aftenen efter terrorangrebet mod Krudttønden på Østerbro, fik aldrig et billede, der viste, hvordan den formodede gerningsmand så ud.

Det viser nye oplysninger fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg forud for et samråd med justitsminister Mette Frederiksen (S) onsdag morgen.

»Det viser, at betjentene havde knap så gode forudsætninger for at løfte opgaven med bevogtningen, end de burde have, og det skal vi gøre noget ved,« siger Karsten Lauritzen (V), retsordfører for Venstre.

Læs også:

Ifølge Justitsministeriet havde politiets centrale kommandocentral fået et billede af den formodede gerningsmand, Omar El-Hussein, 14. februar klokken 22.30.

Men det kom altså aldrig frem til betjentene ved Krystalgade, som var på plads fra klokken 19.22. Gerningsmanden slog til mod synagogen klokken 00.40.

I Justitsministeriets svar til Retsudvalget erkender man også, at processen med at få uddelt billedet af Omar El-Hussein kunne være gået bedre.

»De praktiske udfordringer i forbindelse med videreformidling af billeder af gerningsmanden er i øvrigt et af de centrale læringspunkter, som evalueringen peger på,« står der i svaret fra Justitsministeriet.

Læs også:

Ifølge Karsten Lauritzen er den konklusion korrekt.

»Det viser, at vi er udfordret, da politiet er bedre til at informere offentligheden om gerningsmanden end at videregive oplysninger til de betjente, der skal forestå bevogtningen,« siger Karsten Lauritzen, som mener, at det i sidste ende peger på, at justitsministeren kan stå med ansvaret.

»Det overrasker mig lidt, at der - efter så mange år, hvor terror er en del af trusselbilledet - ikke er styr på det i politiet. Og det er en politisk diskussion og der, hvor man som ansvarlig minister kan risikere at stå med et politisk ansvar,« siger Venstre-ordføreren.

Samrådet indledes klokken 08.30.