Knap 30 procent af dem, som modtog kontanthjælp sidste år, var indvandrere eller efterkommere af indvandrere. Og det er for mange, mener Socialdemokraterne, der peger på, at den nye kontanthjælpsreform vil hjælpe.

Mere end hver fjerde kontanthjælpsmodtager sidste år var indvandrer. Det viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Nærmere bestemt var 25,6 procent af folk på kontanthjælp indvandrere, mens tre procent var efterkommere af indvandrere. Den samlede andel på 28,6 procent er dermed en lille stigning i forhold til 2011 og 2012, hvor det gjaldt henholdsvis 27,6 og 27,7 procent.

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen (S), mener, at indvandrere tegner sig for en for stor del af kontanthjælpsmodtagerne. Samtidig peger han dog på, at den nye kontanthjælpsreform, der trådte i kraft 1. januar, vil hjælpe.

»Det er en meget, meget høj andel, og derfor er jeg glad for kontanthjælpsreformen, som netop skal sørge for, at dem, som har sat sig fast på kontanthjælpen, kommer videre i arbejde,« siger Leif Lahn Jensen.

»Jeg synes, at de her tal klart og tydeligt viser, at der har været brug for at gøre noget, og det skulle måske have været gjort for mange år siden,« tilføjer han.

Han mener, at den nye kontanthjælpsreform vil hjælpe, fordi den skal sørge for en individuel indsats til den enkelte kontanthjælpsmodtager.

»Den nye reform tilbyder uddannelse til de her mennesker, som ofte hverken kan læse eller skrive. Den hjælper dem, som har svært ved at komme videre, dem som mangler uddannelse og social støtte, og der bliver gjort en meget større indsats over for den gruppe nu, end der tidligere har været gjort,« siger Leif Lahn Jensen.