I hundredevis af lastvogne har i 45,5 timer været stormens fanger på begge sider af Storebæltsbroen, mens bølgerne er pisket til hvide skumtoppe på Storebælt.

Siden mandag kl. 00.30 har broen været lukket for campingvogne, trailere og lette køretøjer. Og først i aftes kl. 22.00 blev broen igen åbnet.

Den 45,5 timer lange lukning af broen for bl.a. lastbiler med lette laster eller tomme vogne, er det længste tidsrum som broen har været lukket, siden den blev indviet i juni 1998.

Selv om mange lastvognschauffører efter nogle timers pause valgte at fortsætte turen ud over broen, holdt 40-50 tonstunge vogne tirsdag eftermiddag stadigvæk på parkeringspladsen i Halsskov, mens andre var parkeret på Nyborg-siden.

Og da B.T. besøgte dem, havde truckene udsigt til endnu mange timers ventetid.

Chauffør Per Bennedsgaard, 46, Horsens, havde foreløbig ventet i 24 timer i sin Volvo FH 12. Og han kunne se frem til endnu otte timer ventetid.

"Det er træls. Men vi kan ikke gøre noget ved det. Jeg skal ikke have noget af, at tage chancen. Jeg har to tons emballage i trailerne.

Vover jeg mig ud på broen, vil jeg blive blæst omkuld, som ingen ting. Så jeg må holde og vente til 40 kr. timen, som er den betaling vi får i ventepenge" lød det fra Per.

I nabolastvognen havde 26-årige Bo Siig, Løgten ved Århus, ventet siden klokken halvotte mandag aften. Hans trækker var fyldt med færdige køkkener, han havde hentet i Sverige og skulle læsse af i Odense.

"Det er en del af jobbet. Vi oplever også ventetid ved færgerne. Men klart er det irriterende at holde så længe.

Men vi ser lidt TV, lejer en video eller hygger os med de andre chauffører. Eller får besøg af familien," griner Bo, der blev underholdt af storebror Benny, der kører som montør på Sjælland, men nu holdt pause sammen med lillebror.

Rekord-lukning

Den 45,5 timer lange lukning af Storebæltsbroen er den længst enkeltvarende lukning af broen for lette køretøjer. Lukningen af broen for disse køretøjer sker, når der er tværvind på mellem 15 og 20 m/s.

Broen har ikke været lukket for al trafik siden orkanen i december sidste år.

Januar: 37 timer

Februar: 31 timer

Marts: 16 timer

April: 9 timer

Maj: 10 timer

Juni: 0 timer

Juli: 0 timer

August: 0 timer

September: 6 timer

Oktober: 68 timer. (Beregnet)

Kilde: Sund & Bælt Holding A/S.