De toneangivende aktier i C20-indekset var mandag nærmest i frit fald. Største fald i seks år ramte Københavns Fondsbørs.

De tyve største danske aktier oplevede mandag det største fald på en enkelt dag i seks år. Kursen blev bombet tilbage til samme niveau som i sommeren 2006 med et fald på 5,3 procent til kurs 358,76, hvilket kun er blevet overgået to gange inden for de seneste 10 år. Dermed kunne de danske aktieejere vinke farvel til milliarder.

Det massive kursfald blev anført af Vestas, FLSmidth og rederiet Norden, der alle oplevede tocifrede kursfald. Også blandt de andre aktier på fondsbørsen var der minus på bundlinjen over stort set hele linjen. Ejendomsselskabet TK Development var blandt de hårdest ramte med et tab på over 22 procent. Bryggeriet Royal Unibrew tabte over 17 procent oven på storaktionæren Stodirs begæring om betalingsstandsning.

Dermed mildner hverken den amerikanske hjælpepakke til den kriseramte finansielle sektor eller redningsnettet, som europæiske regeringer spændte under de europæiske banker, tilsyneladende på aktiemarkedets sortsyn.

Den 21. september 1998 faldt de største aktier på Københavns Fondsbørs med 6,1 procent, og den 27. juli 2002 faldt indekset med 5,4 procent.

/ritzau/