Politietskal have mere materiale i skattesagen mod erhvervsmanden Asger Jensby, inden de kan rejse tiltale. Sagen er nu sendt retur, oplyser Jensby.

Erhvervsmanden Asger Jensby er blevet anklaget for skattefusk i forbindelse med sit firma JMI Invest. Men nu oplyser Jensby, at Nordsjællands Politi har sendt skattesagen retur til Skats ansvarsafdeling med meddelelse om, at der ikke kan rejses tiltale på det foreliggende grundlag. Skat må fremskaffe yderligere materiale, hvis politiet skal arbejde videre med sagen.

- Jeg har i dag haft en betroet partner til at undersøge, hvad der ligger bag det forhold, at såvel min hustru som jeg angiveligt af Skats ansvarsafdeling i Nærum er anmeldt til Nordsjællands Politi for overtrædelse af skattekontrolloven. Vi har ikke fået oplyst, hvad overtrædelserne skulle dreje sig om eller hvilke beløb, der skulle være involveret, skriver Asger Jensby i en pressemeddelelse om sagen.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver i dag, at sagen handler om, at Asger Jensby har udstedt fakturaer til JMI Invest og ladet store beløb udbetale til sig selv, men uden at oplyse det til Skat.

Asger Jensby er største aktionær, bestyrelsesmedlem og desuden administrerende direktør i JMI Invest, som han ejer sammen med den tidligere AaB-direktør Tom Matthiesen, komikeren Finn Nørbygaard og Peter Sølbeck.

/ritzau/