Regeringens udspil om at nedsætte ventetiden på behandling på sygehusene med en måned kan gå ud de mest syge patienter, mener amternes sundhedsformand.

Omkring 70 procent af patienterne på landets sygehuse bliver indlagt akut og får derfor ikke gavn af regeringens valgløfter om at sænke ventetidsgarantien fra to til én måned, siger formanden for Amtsrådsforeningens sundhedsudvalg, Bent Hansen (S). Han vurderer, at det reelt kun vil være de mest raske af patienterne i sygehusvæsnet, der vil få gavn af valgløftet.

- Én ting er slagordene, der kan lyde rigtige i forbindelse med en valgkamp, noget andet er, at over 70 pct. af vores patienter kommer ind akut. Det, den her indsats retter sig mod, er under ti pct. af patienterne, og det er altså de ti pct., der er mindst syge, siger Bent Hansen.

Regeringspartierne lægger op til, at patienter, der står på venteliste til at blive behandlet for bl.a. dårlige knæ, hofter, åreknuder og grå stær, skal under kniven senest efter to måneder. Ellers har de ret til at få behandling på et privathospital.

/ritzau/