Efter sagen om Scanmining vil beskæftigelsesministeren have kulegravet LD-toppen og deres private aktieinvesteringer.

Alle ledende medarbejdere i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og deres hustruers aktiehandler indenfor de seneste fem år skal undersøges for interessekonflikter med LD's investeringer. Det er kravet fra beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) til LD-formand Harald Børsting i et brev, som Morgenavisen Jyllands-Posten har set en kopi af.

Det er sagen om Scanmining, der nu fører til, at det ikke kun er LD Invest-direktør Jeppe Christiansens personlige aktieinvesteringer i Scanmining, der skal kigges efter i sømmene. Efterforskningen skal kigge bredt på LD's ledende medarbejdere og alle deres personlige investeringer. Det kan for eksempel være i Nunaminerals og Parken Sport & Entertainment, som LD ejer store aktieposter i, skriver avisen.

- En undersøgelse bør endvidere indeholde en kronologisk redegørelse for eventuelt andre forhold, hvor ledende medarbejdere eller disses nærmeste, inden for de sidste fem år har ejet aktier eller lignende i virksomheder, som LD i samme periode har eller har haft økonomiske interesser i, fremgår det af brevet fra Inger Støjberg.

I LD er direktør Carsten Koch klar til at imødekomme Beskæftigelsesministeriets krav:

- Den undersøgelse, som ministeren beder om, er lige præcis den, vi er i gang med at lave. Så vi er i fuld gang med at imødekomme ministerens ønsker, siger Carsten Koch og understreger, at undersøgelsen bliver uvildig.

/ritzau/