Forsikrings- og pensionsbranchen har angiveligt styr på åbne ventelister og retningslinjer for deres udlejningslejligheder, viser rundringning.

Med afsløringerne af vennetjenester og nepotisme i Codan Pension og senest Lærerstandens Brandforsikring (LB) slipper forsikring- og pensionsbranchen angiveligt for yderligere tiltale om store boligskandaler.

En rundringning til 21 store forsikrings- og pensionsselskaber, som Ritzau har foretaget peger på, at langt størstedelen af selskaber har haft retningslinjer for udlejning i flere år, og at deres medlemmer oftest via hjemmesider kan få kendskab til ventelister og udbud af lejelejligheder.

Administrerende direktør i Pædagogernes Pensionskasse, Leif Brask Rasmussen, siger, at hverken sagerne i Codan eller i LB har fået betydning for forretningsgangene i selskabet.

- Codan og LB får os ikke til at ryste i bukserne. Tildelingen af lejligheder er hos os kørt efter en snor til vores medlemmer via en venteliste. Vi mener, at vi er helt rene, siger han.

I brancheorganisationen Forsikring & Pension (FP) mener man også, at der i fremtiden vil være styr på de brodne kar, efter man i kølvandet på LB-skandalen har fået hele branchen med på åbenhed og etiske retningslinjer.

/ritzau/