Den tidligere klubejer fra FC Aarhus og Århus Fremad og koncerndirektør i AaB, århusianeren Tom Matthiesen, har mistet en kvart milliard på IT Fatorys konkurs.

LÆS OGSÅ
  • Bagger-sagen dag for dag: ALLE DE VILDE FORSIDER
  • BAGGERS OFRE: De blev OGSÅ revet med i faldet
  • Bagger-sagen: Hvor er alle pengene?
  • SE TV OG BILLEDER: Her lægges Stein Bagger i håndjern
  • PORTRÆT: Stein Bagger - læs alt om hans barndom
  • Han anholdt Stein Bagger
  • Finn Nørbygård :'Det er ik' for børn'


  • 43-årige Tom Matthiesen blev i den forløbne uge blanket af som sit fornavn. På papiret kostede ugen ham en kvart milliard kroner. det skriver Århus Stiftstidende tirsdag.

    Tom Matthiesen har en aktiepost på 17,41 procent i JMI Invest. Posten - og dermed tabet - er nøjagtig lige så stor som komikeren Finn Nørbygaards. Ingen af dem kan se det sjove i IT Factorys kollaps og ­direktør Stein Baggers ­leasingcirkus. IT Factory var nemlig det store aktiv i JMI Invest.

    - I mit eget selskab er værdien i JMI Invest bogført til 250 millioner kroner. Nu er værdien et stort, rundt nul. Problemet er, at konkursen skyller ind over mine andre porteføljeselskaber, som er belånt i netop kronjuvelen, som jeg troede, IT Factory var. Jeg kæmper lige nu en kamp for at holde de andre selskaber flydende, siger Tom Matthiesen.

    LÆS VIDERE NEDENFOR

    'Jeg er heldigvis naiv'
    Den tidligere klubejer fra FC Aarhus og Århus Fremad flyttede i august fra Århus sammen med sin hustru, Susanne Munk Matthiesen, og familiens to børn. Forretningslivet i Århus og bopælen i Gl. Ry er skiftet ud med den spanske varme i Barcelona.

    Han er kendt som en driftig mand, der har kontakter over hele verden. Gennem sin nyeste satsning Fobazo, som han driver netop fra Barcelona, har han lavet ­aftaler med ikke blot verdens største fodboldstjerner - men også med verdens største fodboldklubber. Han har licensaftaler og rettigheder på en lang række områder.

    Han holder lige nu møder med en sine banker for at redde sine resterende selskaber. Det gælder især Fobazo.com med 12 ansatte, som har sin egen hjemmeside med nutidens største fodbold­ikoner. Selskabet gav ifølge Tom Matthiesens regnskab sidste år et underskud på 11 millioner kroner. Penge, som bankerne efter IT Factorys konkurs ikke længere har sikkerhed i.

    - Jeg har en god dialog med bankerne. Lige nu koncentrerer jeg mig om Fobazo. Idéen er god. Den skal køres i gang, og om tre år kommer afkastet. Jeg er fuld af fortrøstning, siger han til Århus Stiftstidende