I et år havde Thomas Mouridsen ingen kontakt med sin datter Mia, fordi hendes mor havde bortført hende til Kina. Nu frygter han, at mareridtet vil gentage sig.

Gensynsglæden var ubeskriveligt stor, da Thomas Mouridsen fra Snejbjerg blev genforenet med sin fem-årige datter Mia. Men selvom han nu ser datteren fast hver anden uge, frygter Thomas Mouridsen, at moderen planlægger at stikke af med datteren igen.

Moderen har i retten lovet at udlevere Mias kinesiske pas, men det er aldrig sket.

Hun undskylder sig med, at passet er blevet væk, men Thomas Mouridsen frygter, at hun påny overvejer at bortføre datteren.

- Jeg går hele tiden og tænker på, at hun kan finde på at gøre det igen. Hendes advokat siger godt nok, at hun ikke gør det, men det har jeg hørt før, siger Thomas Mouridsen til BT.

I går viste TV2 dokumentarprogrammet ’Bortført’, der fulgte Thomas Mouridsens forsøg på finde sin datter i verdens folkerigeste land, Kina.

Købte to enkeltbilletter

Thomas Mouridsen mødte Mias mor, da han arbejdede som montør for Vestas i Kina.

Men forholdet brast, og i juli 2012 tog Mias mor hende med til Kina under påskud af, at de skulle besøge hendes familie.

I virkeligheden havde hun købt to enkeltbilletter. Mor og datter kom ikke tilbage.

Thomas Mouridsen kontaktede politiet, men der kom først skred i sagen, da han selv tog til Kina for at lede efter sin datter sammen med skuespilleren Janus Bakrawi og et kamerahold fra TV2.

Med uventet hjælp fra konens nye danske kæreste lykkedes det at lokalisere mor og datter til et lejlighedskompleks i byen Nanjing. Janus Bakrawi - der selv blev bortført som barn - kom i dialog med moderen, der gik med til at komme til Danmark på betingelse af, at hun ikke ville blive retsforfulgt.

Efter et år med juridisk tovtrækkeri kom der pludselig en sms fra moderen.

- Der stod, at Mia var tilbage i Danmark, og at jeg bare kunne hente hende i børnehaven, fortæller Thomas Mouridsen.

Det var en forandret datter, han fandt legende på stuen i børnehaven. Heldigvis kunne hun huske sin far, og de to havde allerede fra første gensyn en god kontakt.

Kunne ikke tale danske

- Hun kunne godt huske mig, men vi kunne ikke tale sammen, for hun kunne ikke længere tale dansk, fortæller Thomas Mouridsen.

Han måtte begynde forfra med at lære hende dansk, men hun genvandt hurtigt sit ordforråd, og efter seks-otte uger talte hun igen flydende dansk.

Moderen bor også i Danmark, men Thomas Mouridsens forhold til hende er stadig meget dårligt.

- Hun vil intet have med mig at gøre.

Fra hendes advokat har jeg fået at vide, at hun ikke vil samarbejde, og jeg skal ikke forsøge at kontakte hende. Hvis jeg gør det, får jeg et polititilhold, siger Thomas Mouridsen.

Mia har to sæt af alting. Et hos sin far og et hos sin mor. Hun er en uge hvert sted. Udleveringen foregår via børnehaven.

- Moderen afleverer hende fredag morgen, og så henter jeg hende om eftermiddagen. Næste fredag er det så omvendt, siger Thomas Mouridsen.

Han vil gerne have en bedre dialog med moderen. Efter sommerferien skal Mia begynde i skole, og da moderen har bopælsretten, har Thomas Mouridsen ikke medbestemmelse i forhold til, hvor hun skal gå i skole.